Vitamine - Cum sa alegi cele mai bune suplimente

Vitamine - Cum sa alegi cele mai bune suplimente

Cu toate ca regula oricarui program de suplimente este sa stabiliti corect doza potrivita si sa o administrati in mod regulat, exista si multe alte probleme care trebuie luate in calcul atunci cand trebuie sa alegeti suplimentele.

Suplimentele naturale sunt mai bune decat cele sintetice?

Sunt unele forme ale mineralelor mai absorbite decat altele?

Exista combinatii bune si combinatii proaste?

Sunt capsulele mai bune decat tabletele?

Daca luati medicamente, exista situatii cand nu trebuie sa luati suplimente?

In trecut capsulele erau fabricate din gelatina, un produs de origine animala, si astfel nu erau potrivite pentru vegetarieni.

Acum, datorita tehnologiei avansate, pot fi fabricate si din celuloza vegetala. Avantajul tabletelor constau in faptul ca prin compresie, pot fi puse mai multe suplimente intr-o singura tableta. Sunt anumite pareri, cum ca, fata de tablete, capsulele ar avea o mai buna absorbtie.

Daca tableta este corect fabricata, diferenta de absorbtie este foarte mica, chiar daca este o digestie deficitara. Acum, marea majoritate a vitaminelor, chiar si cele care au baza uleioasa, pot fi gasite sub forma de tablete.

De exemplu: vitamina E care in mod natural poate fi gasita in doua forme: d-alfa tocoferol (ulei) si d-alfa tocoferol succinat ( pulbere).

Vitamina E .d-alfa tocoferol succinatul natural este cu 36% mai puternic decat vitamin E sintetica, denumita dl-alfa tocoferol ( “l’-ul dicteaza diferenta chimica).

Asadar, Vitamina E din germeni de grau –Wheat Germ Oil de la NEOLIFE este cea mai buna. La fel se intampla si cu vitamina C, care trebuie sa fie impreuna cu bioflavonoidele nutrimente active ce par a-i mari potenta, in special capacitatea acesteia de a intari vasele mici de sange.

Surse bune de bioflavonoide sunt citricele si fructele de padure, asa ca adugarea de astfel de componente-bioflavonoidele in tableta de vitamina C reprezinta un pas mai aproape de natura. S-au scris si s-au spus foarte multe despre avantajele vitaminelor naturale. Multe dintre produsele carora li se face reclama ca fiind naturale nu sunt de fapt asa. Pe o piata atat de „dinamica”, s-a abuzat atat de mult de definitii ca „organica” sau „naturala”, incat si-au pierdut orice sem- nificatie in ochii consumatorilor. Pana si uleiul de motor ar putea fi definit, intr- un anumit sens, organic (in fond este un derivat din organisme vii) si totusi nu e cu siguranta ceva ce am vrea sa avem in corpul nostru.
Mai recent, prin „organic” s-a inteles orice continea carbon.
Multumita acestei definitii, multe substante periculoase sau toxice pot fi incluse intre substantele „organice” (otravuri ca cianura, solventi ca trementina, culorile fluorescente, etc).

Asadar, deducem ca termenul de „organic” ar putea sa nu aibe nici o semnificatie in ziua de azi!
Chiar si cuvantul „natural” si-a pierdut semnificatia.

Anumiti producatori de integratori utilizeaza materii prime ce sunt „naturale”, dar nu sunt biocompatibile: coaja de pin, alge portocalii, reziduri lacustre si alte ingrediente asemanatoare „naturale”.
Aceste substante nu au facut niciodata parte din alimentatia umana, de aceea nu avem posibilitatea de a sti daca sunt sanatoase chiar daca sunt ingerate doar pentru scurte perioade de timp.

Corpul uman ar putea sa nu interactioneze in cel mai bun mod cu aceste substante. A stii daca o substanta este „naturala” nu este asa important pe cat este a stii daca este „biocompatibila” cu celula umana.

NeoLife -NeoLife se distinge exact din acest punct de vedere pentru calitatea si extinderea cercetarilor desfasurate pentru implicarea noastra in apartenenta la proiectului naturii.
Pentru noi biocompatibilitatea tuturor produselor noastre este o prioritate absoluta.

Inainte de a autoriza folosirea oricarei materii prime, aceasta trebuie nu doar sa treaca de foarte riguroasele teste care ne garanteaza puritatea si eficacitatea, dar trebuie sa raspunda si criteriilor noastre legate de bio-compatibilitate.

Aceasta substanta face parte din lantul nutritional uman?

Are o lunga istorie de utilizare sigura?

Exista elemente necunoascute in compozitia sa?

Se integreaza in „proiectul naturii” referitor la nutritia umana?

Ce se intampla daca cineva asimileaza aceste substante in fiecare zi, pentru 20 de ani, pentru 50 de ani sau pentru toata viata?

Acesta este tipul de provocare ce ne-a permis sa fim mereu in avangarda, atat dintr-un punct de vedere stiintific cat si tehnologic.

Implicandu-se in dezvoltarea produselor bazate pe alimente integrale, pe materii prime compatibile cu lantul alimentar uman, NEOLIFE-NeoLife a impins inainte frontierele integrarii alimentare pentru a deveni leader la nivel mondial in acest domeniu.

Lidia Holban
C.Nutritionist
0722 260 445

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!