Sistemul Imunitar - Imunitate slabita

Sistemul Imunitar - Imunitate slabita

Cand esti tanar iti vine mai usor sa te amagesti ca altii vor suferi de toate acele boli degenerative care pun viata in pericol. Insa est cu adevarat imun la infectiile minore si nu numai, cancerul, crezi ca te va ocoli cancerul? Nu suferi de o alergie si nu racesti deloc?
-In Statele Unite ale Americii, aproape unu din doi barbati si una din trei femei sunt diagnosticati cu cancer. Una din opt femei britanice sufera de cancer la san, iar cifrele sunt in continua crestere. Aceasta boala intervine mai frecvent si mai timpuriu in viata femeilor decat in urma cu doua decenii. Se preconizeaza ca, pana in anul 2017, riscul unei femei de a se imbolnavi de cancer va fi peste 50%, cel al unui barbat va fi peste 65%, iar unu din patru barbate va suferi de cancer la prostata. In momentul de fata, nu castigam ci nu pierdem razboiul cu cancerul. -Numarul deceselor cauzate de boli infectioase s-a dublat intr-un deceniu. Atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Marea Britanie, numarul infectiilor creste in mod considerabil. Alternativa consta in in Intarirea sistemului imunitar. Gandeste-te la sistemul tau imunitar ca la propria echipa medicala, specializata in tehnica vindecarii, mereu in garda si intotdeauna la datorie, luand masuri preventive pentru a evita o criza. Indiferent daca incerci sa previi o boala sau sa o tratezi, sistemul tau imunitar este principal linie de aparare. Merita sa ai grija de el, ca sa te poata sluji cu incredere si sa te bucuri de o viata fericita si sanatoasa. Totusi, stilul modern de viata are tendinta sa faca exact ce nu trebuie – sa streseze, in loc sa consolideze armata interioara.

Intr-o perioada relative scurta, ne-am schimbat considerabil alimentatia, aerul, apa nu mai sunt aceleasi si aproape ca nu mai facem deloc miscare – de fapt, s-a schimbat intregul stil de viata.Ne asteptam ca organismal nostrum sa se adapteze rapid, si sa gaseasca modalitati noi de eliminare sau de detoxifiere in siguranta a tuturor celor 7000 de substante chimice noi la care este expus – pesticide, aditivi alimentari, medicamente, produse de curatat si altele.Toate acestea trebuie detoxifiate de organism ,ca sa nu provoace nici o dauna.
Deseori nutrientii care se gasesc in stare naturala in alimentele noastre nu mai sunt suficienti pentru a ajuta sistemul imunitar sa faca fata in mod eficient ,atacurilor tot mai violente. Numeroase persone ,supraponderale sau nu, beneficiaza de un aport caloric mai mare decat cel necesar. In acelasi timp ,avem nevoie de mai multi nutritenti care sa ne ajute sa combatem poluarea tot mai pronuntata si stresul. Totusi, in industria alimentara,nutrientii sunt procesati si eliminati, astfel incat alimentele raman sarace in nutrienti sip line de calorii.
Dupa cum iti dai seama, sistemul imunitar sanatos, eficient, are numerosi dusmani si nu ii poti evita pe toti. Ca in orice alt razboi,cu cat te ataca mai putini inamici odata,cu atat ai mai multe sanse sa le faci fata. Cat de multi poti identifica si elimina sau slabi? Mai exista cumva si altii pe care trebuie sa ii adaugi pe lista,poate ca urmare a ocupatiei tale sau a mediului in care traiesti? Cel mai bine este sa incerci sa reduce cat mai mult numarul acestor dusmani si sa-ti intaresti sistemul imunitar pentru a-i combate pe ceilalti. Mai jos sunt enumerate cativa dintre principalii dusmani ai sistemului imunitatea:

Fumatul (de tutun sau alta natura – de exemplu,din hornuri,cuptoare etc).
– Stresul.
– Poluarea (strazi intens circulate,piste de avioane,poluarea industrial etc).
– Pesticidele.
– Radiatiile.
– Substantele chimice cancerigene (industrial sau din gospodarie).
– Drogurile (legale sau ilegale), medicamentele; reducerea sau eliminarea acestora necesita supraveghere medicala – nu incerca de unul singur.
– Aditivii alimentari alimentar (mai ales colorantii si potentiatorii de aroma).
– Dezechilibrul alimentar (de exemplu,prea multa sare,prea multe grasimi sau zaharuri).
– Accidentele.
– Obezitatea sau infometarea.
– Carenta de minerale.
– Carenta de vitamine.
– Exercitii fizice necorespunzatoare.
– Defectele genetice.
– Infectiile (cauzate de bacterii,virusuri,ciuperci,protozoare,viermi etc).
– Atitudinea negative referitoare la viata.
– Nefericirea.
De ce trebuie intarit sistemul imunitar
Iata cateva motive intemeiate pentru intarirea sistemului imunitar:
1. Sistemul imunitar determina viteza cu care imbatranesti;

2. Sistemul imunitar combate virusurile,bacteriile si alte organisme care incearca sa te atace si sa te imbolnaveasca ,de la cele banale,care provoaca raceli si afte,la cele mai rare,dar adesea fatale,cum ar fi meningita,legioneloza si SIDA.

3. Sistemul Imunitar are puterea de a distruge celulele canceroase pe masura ce acestea se formeaza.

4. Sistemul imunitar goleste “cosul de gunoi” al organismului in fiecare zi,eliminand celulele moarte,agentii patogeni morti si substantele chimice toxice.

5. Sistemul imunitar protejeaza de radiatii si de substantele chimice poluante.

6. Daca este lasat sa se degradeze ,sistemul imunitar poate sa piarda controlul si sa provoace alergii sau boli autoimune ,cum ar fi artrita.

7. Daca ai un sistem imunitar slabit, te imbolnavesti mai frecvent, mai grav si pentru mai mult timp.

8. Daca ai un sistem imunitar puternic,esti aproape invicibil si ar trebui sa duci o viata lunga, sanatoasa si active. La urma urmelor, viata ne este data ca sa o traim,sa daruim,sa invatam si sa iubim,sa ne realizam visurile si sa ne bucuram, si nimeni nu vrea sa isi iroseasca zilele fiind bolnav. Suplimentele care intaresc imunitatea Pe langa adoptarea unui regim alimentar care sa-ti intareasca sistemul imunitar,si suplimentele continand anumite vitamine si minerale au o valoare de necontestat. Aportul ideal trebuie sa fie pe masura propriilor nevoi,care sunt unice – in functie de factorii genetici,de alimentatie,de stilul de viata si de mediu.Recomandarile “de baza” oferite de NeoLife sunt menite sa te ghideze. Nevoile tale sunt diferite atunci cand suferi de o afectiune ,cand prezinti un risc sporit de a contracta o infectie (poate pentru ca un membru al familiei tale nu se simte bine) sau cand te refaci dupa o infectie.In aceste imprejurari, este posibil ca sistemul tau imunitar sa aiba nevoie de “un intaritor suplimentar”. Dozele de ‘intaritor suplimentar” oferite de mine vor fi date fiecarei persoane in parte.In anumite situatii trebuie sporita doza de supliment de antioxidanti si de vitamin C, de minerale si vitamine care trebuiesc luate ca ‘’intaritor’’ imunitar si asociate foarte bine pentru a primi rezultatele dorite.

Lidia Holban
C.Nutritionist
0722 260 445.

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!