SANATATEA OASELOR - OSTEOPOROZA - COXARTROZA

SANATATEA OASELOR - OSTEOPOROZA - COXARTROZA
Putini sunt aceia care se gandesc si la sanatatea sistemului osos.Oasele, ca de altfel si alte parti ale organismului, sunt in continua schimbare. Ele sunt alcatuite din proteine si collagen (un fel de liant intercelular), care aduna mai ales calciu, fosfor si magneziu.In oase se depoziteaza chiar si metale grele precum plumbul, atunci cand organismal nu se poate debarasa de ele. Exista doua feluri de celule osoase: osteoblastele, care participa la constructia unui nou os, si osteoclastele, care distrug si il elimina pe cel vechi. Oasele se termina la capete cu niste cartilaje, care au consistenta moale astfel incat miscarea in articulatii sa se poata face cu usurinta. In timp ce oasele folosesc ca material de constructie calciul, fosforul si magneziul, capacitatea de a absorbi calciul depinde de vitamin D si este ajutata de oligoelemntul bor.Vitamina C produce colagenul, iar zincul ajuta la crearea noilor celule osoase. Toata aceasta gama de nutrimente se gaseste adeseori in suplimentele “care ajuta oasele “.

OSTEOPOROZA
Raspandirea asemenea unei epidemii a osteoporozei a determinat multe femei sa se gandeasca serios la sanatatea oaselor lor.Osteoporoza este un dusman care lucreaza nestiut timp indelungat si “jefuieste” aproximativ 25% din masa osoasa pana la varsta de 50 de ani. Intalnita preponderent la femeile aflate la menopauza, osteoporoza creste riscul de a face fracturi care, de altfel, se produc la una din trei femei si la unul din 12 barbati dupa varsta de 70 de ani. Explicatia acceptata ar fi aceea ca odata ce femeile nu mai au menstruatie, se produce mai putin estrogen care ajuta la mentinerea calciului in oase;de aici rezulta si recomandarea ca femeilor la menopauza sa li se administreze terapie de substitutie hormonala.Aceasta explicatie este insa departe de adevar. Modificarile dietei sunt strans legate de cresterea riscului aparitiei osteoporozei. Dar in timp ce persoanele care au un consum mic de calciu pot beneficia in urma unor doze mai mari, nu exista o legatura stransa intre osteoporoza si nivelul calciului din organism. Alimentele bogate in proteine sunt acidifiante. Organismul nu poate suporta schimbari majore ale nivelului acidului din sange si incearca sa-l neutralizeze prin doi principali agenti bazici – sodiul si calciul. Daca rezervele de sodiu se epuizeaza,se ia calciul din oase.De aceea,cu cat mancati mai multe proteine, cu atat aveti nevoie de mai mult calciu.Cercetarile continua sa demonstreze ca daca adoptati o dieta bazata pe proteine concentrate, chiar si o cantitate suplimentara de calciu nu poate corecta dezechilibrul creat. Spuneti adio artritei Specialisti in tratarea artritei spun ca ,dupa varsta de 60 de ani, una din doua persoane fac artrita sau poliartrita reumatoida.Pentru unii bolnavi,viata devine ingrozitoare sau chiar le poate fi pusa in primejdie.Pentru toti,artrita inseamna dureri si scaderea mobilitatii.Artrita nu este, totusi, o consecinta inevitabila a imbatranirii si poate fi prevenita numai daca se inlatura cauzele care stau la baza aparitiei ei.In incercarea de a gasi cauzele care duc la aparitia artritei au fost luate in considerare mai multe aspecte si situatii,printre care si alimentatia, exercitiile fizice, climatul, infectiile, hormonii ,pozitia corpului, factorii genetici, varsta si sexul.Factorii care probabil determina aparitia acestei boli extrem de dureroase sunt:
-o slaba lubrifiere a articulatiilor, dezechilibrul hormonal, alergii si sensibilitati ,radicalii liberi, infectiile ,nivelul ridicat de homocisteina, luxatii si deformari ale oaselor, starea psihica, dieta saraca (majoritatea suferinzilor de artrita au o alimentatie saraca, lipsita de numeroase vitamine, minerale sau acizi grasi esentiali care pot sa grabeasca aparitia problemelor articulare) ,natura analgezicelor. Oricare ar fi cauzele aparitiei ,odata instalata artrita determina inflamatie care provoaca dureri, roseata si edem.Medicamentele antiinflamatoare se impart in doua categorii
– cele bazate pe cortizon si antiinflamatoare nonsteroidiene (AINS). Dintre toate medicamentele ,cele nonsteroidiene sunt cele care provoaca reactii adverse si chiar decese. Vestea buna este ca totusi exista si alte variante eficiente cu efecte mai putin dramatice. Unul dintre cele mai populare este uleiul de peste, care se poate transforma in organism in prostaglandine antiinflamatoare. Cercetarile au aratat ca suplimentele pe baza de acizi grasi omega– 3 pot reduce inflamatiile provocate de artrita. Omega 3 Salmon Oil Plus de la NeoLife este cel mai complet produs, unic in lume, aduce ca si aport opt tipuri de acizi grasi omega – 3 cu beneficii atat pentru oase cat si pentru creier si inima. “Creier tanar, articulatii mobile si inima sanatoasa“ = Omega 3 Salmon Oil Plus (vezi prospect detaliat) . Analgezice naturale Boswelia serrata este unul din cei mai recenti binefacatori ai artritei, si s-a dovedit a fi un foarte puternic agent antiinflamator, fara a avea insa efectele secundare ale medicamentelor. Un studiu facut asupra unor pacienti cu artrita carora li s-a administrat la inceput acid boswellic, componenta activa din planta,simptomele s-au diminuat simtitor, ca sa reapara si mai puternice cand tratamentul a fost intrerupt brusc, fiind inlocuit cu placebo. Acidul Boswellic reduce inflamarea articulatiilor, amelioreaza durerile, creste mobilitatea lor, imbunatateste rigiditatea matinala a articulatiilor si incetineste sau chiar opreste distrugerea cartilajelor. Glucozamina este o parte importanta a materialului din care sunt construite articulatiile si “liantul” celular care mentine integritatea intregului organism, desi cartilajele contin cea mai mare cantitate de glucozamina. Deci, daca aveti probleme cu articulatiile de la leziuni pana la artrita,glucozamina v-ar putea ajuta sa reparati stricaciunile si sa ameliorati durerea. Full Motion de la NeoLife contine acidul boswellic asociat cu alte componente cheie care dau aceste rezultate,iar formula naturala antiinflamatoare preferata si recomandata de mine este o combinatie de acizi grasi omega – 3 Salmon Oil Plus, Full Motion impreuna cu un complex de vitamine si minerale de la NeoLife.
In concluzie daca doriti sa aveti oase si articulatii sanatoase, trebuie sa respectati si cateva sfaturi care le veti primi impreuna cu programul nutritional.

“Am nevoie de sfaturi si tratamente pentru coxartroza bilaterala si atrofie musculara”  -  Articol Formula AS

Ma numesc Chiru Georgheta din Bucuresti,am citit articolul dv. si m-am gandit ca va pot ajuta si pe dv.In anul 2016 deoarece aveam dureri groaznice si nu ma mai puteam deplasa singura decat sprijinita in baston sau carje prin casa, am facut investigatii si mi s-a spus ca am mai multe probleme – modificari de coxartroza bilaterala gradul 3 dreapta si gradul 3 stanga si atrofie musculara. Mi s-a recomandat sa merg la Ana Aslan pentru recuperare lucru care l-am si facut.Am intalnit aici un medic de recuperare care mi-a recomandat si un tratament naturist pe baza de plante,glucozamina,vitamine si minerale(constructorii articulatiilor) ,aminoacizi si proteine de inalta calitate,acizi grasi esentiali pe langa cel alopat care a dat rezultate foarte bune, spunandu-mi sa il iau timp de 6 luni si sa am rabdare pentru ca rezultatele vor veni in timp.Glucozamina este o componenta principala a tesuturilor ,articulatiilor si participa la stimularea functiei si repararea lor.Este cea mai eficienta arma in batalia cu artroza ,cea mai raspandita forma Am fost de acord sa il iau imediat, mi-a dat nr.de mobil al doamnei Lidia Holban din Buzau sa intru in posesia produselor ,am sunat-o si i-am spus ca le vreau si eu .M-am inarmat cu rabdare si am inceput sa le iau dupa o schema recomandata de dna doctor.Dupa aproximativ 3 saptamani am simtit deja o ameliorare,am inceput sa ma deplasez mai usor iar durerile au inceput sa scada in intensitate pe fiecare zi.D-na Lidia mi- a spus sa ma astept la rezultate dupa aproximativ opt saptamani,dar la mine s-a intamplat mult mai repede si acum am si inteles de ce.Produsele sunt de inalta calitate si nu dau nici un fel de reactii adverse.Programul mi-a fost recomandat si pentru dezvoltarea celulelor musculare si osoase ,deoarece aveam si atrofie musculara severa.Acum dupa 4 luni de zile de tratament ma simt foarte bine,pot cobora si urca scarile pana la etajul 1 fara sprijin,am alt tonus de viata ,nu mai am frica de a merge singura pe strada fara baston sau carje,imi fac piata singura si am uitat sa mentionez ca am o varsta inaintata.Cu toate ca sunt pensionara ,continui sa iau acest program asa cum mi-a fost recomandat deoarece nu vreau sa ajung la proteza de cap femural.Ii multumesc inca odata dnei.doctor si dnei.Lidia Holban si recomand cu caldura acest program atat dv. cat si tuturor persoanelor care se confrunta cu probleme asemanatoare,de coxartroza care nu se vindeca dar se pot ameliora durerile si stopa degradarea oaselor si muschilor.Pentru mai multe informatii o puteti suna pe d-na Lidia T.Nutritionist ,la nr.0722 260 445.
V
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!