Nutritia pentru copii

Nutritia pentru copii

Multi parinti stiu ca,copii pot fi foarte “dificili” atunci cand vine vorba de alimentatie.Nu toti copii mananca de buna voie alimente bogate in elemente nutritionale cum ar fi: spanacul,broccoli si ficatul.Mai mult: foarte multi nu asimileaza portii adecvate de fructe ,legume,proteine si cereale integrale.Mananca insa prea multe dulciuri,fast food si alimente bogate in grasimi ce le pun in primejdie vitalitatea si capacitatea de concentrare la scoala.

NeoLife – NeoLife poate ajuta copii in a avea toata energia necesara pentru a se “lupta” cu matematica,istoria si activitatile fizice!

Pentru ce exigentele nutritionale ale copiilor sunt exceptionale?

1 – Corpul copiilor este in crestere accelerata:pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de nutrienti corespunzatori.

2 – Copii produc mai bine de 1 miliard de noi celule pe zi,fiecare dintre acestea avand nevoie de multe elemente nutritionale.

3 – Tesuturile si organele copiilor au nevoie de un aport de nutrienti specifici pentru a se dezvolta in cel mai bun mod.

4 – Metabolismul copiilor este foarte intens.

5 – Nivelul activitatii fizice la copii,cresterea si continua reparare a tesuturilor si organelor genereaza o cerere enorma de energie. Copii au nevoie de baze solide pentru construirea unei sanatati care sa dureze toata viata.Din pacate insa,alimentatia copiilor si a adolescentilor este adesea saraca din cauza unui consum necorespunzator de fructe,legume si cereale integrale si un consum excesiv de alimente procesate ce contin zahar si grasimi saturate.Si acest scenariu este valabil pentru pentru toata lumea indistrializata.Doua rapoarte recente din Anglia,confirma date similare care se intalnesc si in Statele Unite,Canada si Europa,practic peste tot British Heart Foundation Statistic Database arata ca aproximativ 90% dintre copii nu consuma cele 5 sau mai multe portii recomandate pe zi de fructe si legume.Iar in cursul unei saptamani de observatie,de-a dreptul 1 copil din 5 nu a mancat nici macar 1 fruct.Un alt studiu de observatie (UK National Diet and Nutrition Survey)efectuat pe tineri cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani a aratat ca doar jumatate dintre ei consuma cereale integrale.

DE CE NEVOILE COPIILOR SUNT EXCEPTIONALE ?
Copii sunt intr-o faza de crestere si dezvoltare fenomenala pe durata intregii perioade a copilariei.Produc mai bine de un miliard de celule noi in fiecare zi iar acest lucru necesita multi nutrienti.Tesuturile si organele tinere,deasemenea au nevoie de energie si de nutrienti pentru a se dezvolta corect.De exemplu,sistemul imunitar al copiilor este in mod constant expus bacteriilor si virusurilor,si multi nutrienti au demonstrat ca il intaresc.
Acesta este si momentul in care capacitatile cognitive si personalitatea se dezvolta,iar unele studii stiintifice au aratat ca exista legaturi intre anumite niveluri ale unor nutrienti si randamentul mental.
Cresterea rapida si dezvoltarea mentala pe durata copilariei si adolescentei cer o cantitate crescuta de energie si de nutrienti pentru ca procesele metabolice sa se desfasoare in mod corect.Datorita faptului ca arderile metabolice sunt foarte intense ,abundenta si un echilibru al nutrientilor sunt esentiale pe durata acestor prime faze ale vietii.Este fundamental pentru copii ca sa dobandeasca modele alimentare corecte in asa fel incat bunele obiceiuri alimentare sa poata continua si pe durata vietii adulte.

DE CE COPII AU NEVOIE DE NUTRIENTI?

Copii ca si adultii, au nevoie de de un aport echilibrat de nutrienti dintr-o varietate de surse alimentare – cereale integrale,fructe si legume,surse de proteine sanatoase,cum ar fi pestele- impreuna cu exercitii fizice adecvate si odihna.Alimentele integrale si suplimentele nutritive constituie o sursa pentru o mare varietate de macronutrienti,vitamine,minerale si fitonutrienti,ce joaca un rol important in acesti ani de crestere si dezvoltare.

CARBOHIDRATII sunt sursa principala de energie.Copii au nevoie de mai multa energie pentru ca sunt foarte activi,cresc si se dezvolta foarte rapid.Este imperativ faptul ca acestia sa provina din surse naturale bune cum sunt fructele,legumele si cerealele integrale.Consumul de carbohidrati simpli cum ar fi faina alba si zaharurile rafinate ar trebui sa fie eliminate.

PROTEINELE furnizeaza caramizile de care au nevoie organismele in crestere si sunt esentiale pentru viata umana.Copii ca si adolescentii,au nevoie de o abundenta de proteine de calitate superioara pentru a sustine cresterea lor rapida si o dezvoltare optima.Celulele pielii,muschii,organele si tesuturile in general sunt formate si din proteine,ca si hormonii si enzimele care controleaza cresterea si metabolismul.

GRASIMILE sunt o sursa importanta de energie atat pentru copii cat si pentru adolescenti.Au si rolul de caramizi de constructie si sunt o sursa importanta de vitamine liposolubile.Oricum este important pentru copii ca sa consume tipul corect de lipide sau grasimi si sa evite grasimile saturate.Grasimile bune includ uleiul de peste care este bogat in acizi grasi Omega -3.Aceastia din urma sunt esentiali pentru sanatatea umana dar nu pot fi produsi in corp in cantitati suficiente ca sa satisfaca nevoile.Din acest motiv,trebuie sa se extraga din alimente sau sa se fie adaugati in alimente sub forma de suplimente nutritive.
Alte importante grasimi alimentare,cunoscute sub numele de lipide si steroli din cereale integrale,influenteaza nutritia la nivel celular.Lipidele si sterolii sprijina o patrundere corecta a nutrientilor in celulele normale si o corecta eliminare a reziduurile rezultate din procesele metabolice.

STIATI CA…?
-Copii consuma mai mult sau mai putin dublul caloriilor (770) la restaurant fata da situatia in care iau masa acasa(420)?
-Copii care consuma alimente de la “fast – food” au un aport mai ridicat de grasimi,grasimi saturate,colesterol si sodiu – si un aport scazut de fibre,calciu si fier- fata de copii care nu manaca junk-food?
-Consumul de lapte – sursa alimentara cea mai bogata in calciu – a scazut cu 36% la adolescenti?
-American Academy of Pedriatrics recent a dublat ratia zilnica recomandata de vitamina D pentru copii si adolescenti si recomanda si suplimente nutritive deoarece cea mai mare parte dintre copii nu consuma suficient doar din alimentatie.
-Dupa un studiu al USDA (Departamentul pentru Agricultura al Statelor Unite),jumatate din tineri nu consuma cantitatea recomandata de calciu ,2/3 nu consuma suficienta vitamina E si zinc si aproape 1/3 nu introduc in organism fierul de care are nevoie prin alimentatie.

REZULTATELE UNEI ALIMENTATII SARACE IN NUTRIENTI
-Cresterea si dezvoltarea sub nivelul optim.
-Randamentul fizic si intelectual scazut.
-Sistemul imunitar compromis.
-Repararea si intretinerea tesuturilor slabita.

PRODUSELE NeoLife – NeoLife , POT SA AJUTE LA ACOPERIREA CARENTELOR ALIMENTARE ALE COPIILOR VOSTRI!

Lidia Holban
0722 260 445

Consultant nutritionist
www.lanutritie.ro

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!