COVID-19 si IMUNITATEA

COVID-19 si IMUNITATEA

Întrucât toată lumea din lume ajunge să se confrunte cu realitatea pandemiei COVID-19, m-am gândit că ar fi un moment bun pentru noi să ne reamintim cât de important este sistemul nostru imunitar, cât de mult îl luăm de la capăt și cât de mult depinde de capacitatea noastră de a-i oferi nutriția de care are nevoie pentru a-și oferi cel mai înalt nivel de protecție. Acesta este un mesaj pe care SAB îl transmite de zeci de ani, dar niciodată nu a fost mai potrivit decât în acest moment.

Știința a dovedit, fără îndoială, că funcția noastră imună depinde de nutriție. Că absența sau prezența unor componente nutritive importante are un impact profund asupra capacității noastre imune, capacitatea sa de a ne proteja și, astfel, supraviețuirea noastră. Când alimentația este slabă, sistemele noastre imunitare sunt compromise, când nutriția este bună Sistemele noastre imunitare sunt bune. Când nutriția noastră este excelentă, sistemele noastre imunitare pot atinge potențialul cel mai mare pentru a ne proteja de cea mai largă serie de provocări.

Nu este niciodată prea târziu să lucrați la maximizarea capacității sistemelor dumneavoastră imunitare de a vă proteja! Concentrarea pe nutriția care stimulează imunitatea și echilibrarea imunității este ceva ce toată lumea poate face. Nu este o întrebare dacă este posibil, ci doar o întrebare despre cât de puternic o îmbrățișăm cu toții.

Fără a intra prea adânc în acest subiect extrem de complex și critic, există câteva puncte cheie despre nutriție și funcția imunitară pe care vreau să o reafirm.
Mai întâi câteva definiții fundamentale.

Nutriția – este hrana sau energia primită din alimentele și nutrienții furnizați de dietă pentru a susține și promova sănătatea și creșterea.
Malnutriția – este peste consum sau sub consum de hrană sau energie necesară pentru a sprijini sănătatea și creșterea și duce la un impact negativ asupra sănătății.

În scopul acestui mesaj, mă voi concentra asupra impactului subnutriției și a deficiențelor și insuficiențelor dietetice pe care le reprezintă, asupra funcției imunitare.

Subnutriția este o formă de malnutriție în care aportul nu satisface nevoile.
Subnutriția duce la disfuncții imunitare sau compromis.

De ce să obțineți vitamine și minerale esențiale sunt atât de importante:

Relația dintre nutriție și funcția imună a fost bine stabilită în mod clar de decenii de investigații științifice. Subnutriția sau deficiența vitaminelor și mineralelor esențiale cheie este cunoscută ca urmare a disfuncției sau compromisului imunitar. Deficiențele de vitamine și minerale care compromit imunitățile includ vitaminele A, D, C, E, B6 și B12, acid folic, zinc, fier, cupru și seleniu. Nu este o idee nouă, dar am simțit că un articol publicat în numărul din ianuarie 2020 al revistei Nutrients, intitulat „O revizuire a micronutrienților și a sistemului imunitar care lucrează în armonie pentru a reduce riscul de infecție” a fost oportun și reafirmă cu tărie. această binecunoscută realitate. Aceștia afirmă: „Sume adecvate sunt esențiale pentru a asigura funcția corectă a barierelor fizice și a celulelor imune; cu toate acestea, aporturile zilnice de micronutrienți necesare pentru a sprijini funcția imunitară pot fi mai mari decât cotele alimentare recomandate în prezent. ”

Prezența sau absența acestor vitamine și minerale imun-centrice îți „modulează” capacitatea și puterea imunitară. Pur și simplu a spus ce înseamnă că, atunci când acestea sunt sărace în dietă, puterea imunitară este compromisă sau suprimată. În schimb, atunci când acestea sunt abundente în dieta, puterea imunitară este crescută. Din păcate, majoritatea oamenilor sunt deficienți în unul sau mai mulți dintre acești nutrienți esențiali cheie.

Rolul vital al nutrienților alimentari integrali.

În plus față de aceste vitamine și minerale imun-centrice, există un corp grozav și tot mai mare de dovezi că alți nutrienți alimentari integrali joacă un rol esențial în funcția imunitară. Ca și vitaminele și mineralele de mai sus, prezența sau absența lor ne modulează capacitatea imună.

Carotenoizii sunt un exemplu excelent. Aceste componente solubile în lipide, colorate, care fac ca morcovii să fie portocalii sau ardei roșii sunt bine documentate în literatura științifică pentru a fi modulatoare imune. Amintiți-vă, modularea înseamnă că carotenoizii au o cantitate scăzută de dietă, capacitatea imunitară este suprimată. În schimb, atunci când acestea sunt abundente în dietă, capacitatea imunitară este crescută. Acest efect de modulare a imunității a fost arătat în studii clinice puternice, inclusiv în cele efectuate pe NeoLifeCarotenoid Complex și publicate în American Journal of ClinicalNutrition.

Polifenolii, care includ flavonoidele, sunt un alt exemplu de imunitate care modulează nutrienții integrali. Printre un număr tot mai mare de dovezi de beneficii imunologice, un articol de revizuire din 2018 în Journal of ImmunologyResearch, intitulat „Regulamentul funcției imunitare de către polifenoli”, subliniază în comentariile lor de deschidere că „Polifenolii promovează imunitatea la agenții patogeni străini pe diverse căi. Diferite celule imune exprimă mai multe tipuri de receptori polifenoli care recunosc și permit absorbția celulară a polifenolilor, care ulterior activează căile de semnalizare pentru a iniția răspunsul imun. ”
Rolul acizilor grași omega-3 în funcția imună nu a obținut același nivel de atenție ca și celelalte grupuri de nutrienți. Sunt cunoscuți mai mult pentru beneficiile lor antiinflamatoare sănătoase pentru inimă. Cercetarea NeoLife a abordat pentru prima dată funcția omega-3 și imunitatea în studiul nostru clinic din 2007 care a arătat beneficii de echilibrare inflamatorie. Aceasta a fost urmată de dovezi care arată promovarea biomarkerilor de rezolvare și vindecare a inflamației. Mai recent, au apărut dovezi cu privire la rolurile lor critice ca molecule de semnalizare, contribuind la coordonarea și reglarea activității celulelor imune.

Există mult mai mult importanța nutriției pentru sănătate și imunitate optime. Mii de articole și cărți au fost scrise pe această temă. Dar, în scopul acestui mesaj, îl voi lăsa deocamdată aici.

Dacă informațiile de mai sus sună cum am spus despre produsele nutritive de bază precum Pro Vitality, nu ar trebui să fie surprinzător. Importanța gamei largi de nutrienți pe care o poate contribui la sănătatea și vitalitatea vieții este o realitate irefutabilă a biochimiei umane. Ca întotdeauna, vă sfătuim cu tărie să faceți din aceste alimente componentele dominante ale dietei dvs., pentru toate beneficiile pe care le oferă, inclusiv rezistența imunitară. Rămâne totuși că majoritatea oamenilor nu sunt în stare să facă asta. Pro Vitalityeste o alegere perfectă pentru a ajuta la eliminarea celor care afectează imunitatea lacunelor nutriționale.

 

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!