Plante pentru o stare mai bună - NeoLife

Plante pentru o stare mai bună - NeoLife

Sursa dumneavoastră de Saw Palmetto, vitex, cartof sălbatic, ciuperci reishi şi elecampane.

PLANTELE

Daţi-le voie în faţă!

Oamenii de pretutindeni explorează şi recunosc valoarea plantelor care îi ajută la refacerea armoniei şi a echilibrului, întărirea sistemului imunitar şi multe altele. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat chiar o rezoluţie care îndeamnă guvernele să integreze remedii tradiţionale din plante în sistemul naţional de sănătate.

În plus, studii legate de beneficiile de sănătate care reies din urma consumării produselor pe baze de plante cât şi vitamine, mineralele şi fitonutrienţii apar din ce în ce mai mult în reviste ştiinţifice şi în media. Potrivit Time magazine, foarte multe persoane consumă plante în fiecare zi iar rezultatele sunt vizibile.

Puternic, cu efect şi totuşi delicat, fiecare produs NeoLife alternativa din plante este formulat pe baza conceptului unic de polifarmacie – folosirea unei combinaţii echilibrate de plante specializate pentru a realiza nevoile specifice ale organismului. Plantele, ca saw palmetto acţionează foarte bine atunci când sunt consumate în combinaţie cu alte plante. Alternativele din plante vă oferă combinaţiile ideale pentru starea dumneavoaastră de bine.

Te simţi bine mereu?

Doar pentru că nu sunteţi bolnav nu înseamnă că sănătatea este la cele mai înalte cote. Vă puteţi simţi bine , dar vă puteţi simţi mai bine? Bineînţeles că o să consultaţi un doctor când sunteţi rănit sau bolnav, dar aveţi nevoie de asistenţă medicală pentru a avea o zi bună în fiecare zi?

De generaţii, atât culturile estice cât şi cele vestice s-au bazat pe plante care creştea în păduri, junglă şi locuri străvechi ale omenirii. Starea de bine zilnică, acea stare care vă face să vă simţiţi bine în fiecare zi, a fost asociată de-a lungul istoriei umane cu utilizarea zilnică a plantelor. Ştiinţa contemporană confirmă acum faptul că dacă doriţi să fiţi în formă zilnic t rebuie să vă gândiţi la alternativele din plante.

Diferenţa NeoLife:

  • Formule exclusive: dezvoltate sub îndrumarea
  • Comitetului Ştiinţific NeoLife împreună cu unul din cei mai importanţi medici naturişti, dr. Ann Walker
  • Cele mai cerute plante: saw palmetto, vitex, cartof sălbatic, sunătoare, ciuperci reishi şi elecampane.
  • Produse naturale excepţionale: Culese manual de pe câmpuri cu tradiţie, fiecare plantă este procesată fără gaze toxice, raze gamma sau conservanţi.
  • Proces de extracţie superior în 3 paşi: pentru a asigura extracţia completă a tuturor componentelor din plante.
  • Concentraţia ingredientelor active este standardizată: NeoLife utilizează o varietate de teste specifice, printre care şi testarea HPLC pentru a asigura substanţele active din plante în fiecare probă.
  • Puritate, potenţă şi consistenţă garantate: Ţintind cele mai înalte standarde, alternativele din plante de la NeoLife sunt produse sub o strictă supraveghere, garantându-vă o calitate superioară a produsului.

Avena Sativa

Avena Sativa a fost folosită în:

  • Inflamarea pielii
    Negi
  • Nivel înalt de trigliceride
  • Anxietate
  • Eczeme
  • Renunțarea la nicotină

Avena Sativa este numele latin pentru ovăz. Alte denumiri sunt Crupele și Făină de Ovăz. Avena Sativa tratează o serie de probleme cum ar fi probleme digestive, reclamații ale vezicii biliare, tulburări renale, reumatism, boală de inimă, dureri în piept și gât, oboseală, diabet, constipație, depresie, diaree, anxietate, stres, tulburări ale sistemului nervos, probleme ale vezicii urinare, insomnie, gută, tulburări ale țesutului conector, simptome ale înaintării în vârstă, narcotic și tutun.

Totuși, valoarea Avena Sativa pentru aceste probleme rămân neconfirmate; și doar uzul extern pentru problemele pielii este considerat cu adevărat eficient. Fulgii de ovăz sunt utilizați frecvent pentru a scuti de senzația de mâncărime locală a pielii.

Paiele Avena Sativa sunt considerate un remediu pentru boli inflamatorii ale pielii însoțite de mâncărime precum și pentru erupțiile contagioase ale acesteia, degerături, probleme ale ochilor, tulburări reumatice și ale vezicii, gută, și tulburări ale metabolismului. În băile de picioare, Avena Sativa este folosită ca remediu pentru oboseala și frigul cronic ale picioarelor, iar ca ceai este luat pentru gripă și tuse. Eficiența paielor însă nu a fost studiată.

Ce este – De ce funcționează

Cultivat în întreaga lume, Avena Sativa este o plantă anuală, de culoarea verde deschis, cu o rădăcină stufoasă ce crește până la 24 – 40 inchi înălțime. Este folosită ca aditiv în produsele cosmetice și este găsit într-o varietate de produse alimentare și de uz casnic și mâncare animală.

S-a arătat că această plantă micșorează colesterolul și combate producția de prostaglandine (hormonul care acționează asupra vaselor de sânge și alte organe din corp).

Cartoful sălbatic (dioscorea villosa)

Alte denumiri: Rădăcina chinezeascăOasele diavoluluiRădăcina reumatismuluiYuma

Cartoful sălbatic este folosită pentru a trata următoarele:

  • Nivelul ridicat de colesterol
  • Menopauza

Extractul din această plantă medicinală a arătat că micșorează nivelul trigliceridelor și mărește nivelul de HDL „bun”, colesterol ce combate acumularea plăcii în artere. Cartoful sălbatic este considerat un remediu pentru reumatism, probleme ale vezicii biliare, crampe, dureri ale nervilor, menstruație dureroasă, stomac deranjat, și greața de dimineață, însă eficiența pentru aceste probleme rămâne să fie confirmată.

Contrar credințelor populare, rădăcina de cartof sălbatic nu conține și nu este transformată în progesteron sau DHEA (dehydroepiandrosterone) în organism. Progesteronul farmaceutic este realizat din wild yam folosind procese chimice de conversie. Acest lucru poate duce la confuzie? În timp ce wild yam poate fi o sursă de progesteron, nu poate fi folosită fără aceste conversii farmaceutice, conversii ce nu pot fi duplicate de către organism. Femeile care au nevoie de progesteron ar trebui să consulte medicul și să nu se bazeze pe suplimente din wild yam.

Unele persoane pot avea senzații de greață sau vărsături, atunci când este luată în cantități mari (cantități mai mari de câteva ori față de suplimentele noastre). Siguranța cartofului sălbatic pe perioade sarcinii și a alăptării nu a fost stabilită.

La momentul scrierii acestui articol, nu se cunoșteau medicamente ce ar putea interacționa cu cartoful sălbatic.

Ce este – De ce funcționează

Cartoful sălbatic calmează spasmele musculare și pare să aibă proprietăți inflamatorii. De asemenea stimulează fluxul de bilă și promovează transpirația. Nu este o sursă a hormonului feminin progesteron, așa cum cred unii. Wild Yam este folosit în producerea artificială a progesteronului, dar nu va crea hormonul în absența conversiei chimice, conversie ce nu poate fi realizată de organism.

Cartoful sălbatic este un membru al familiei Dioscorea. Este denumit după Dioscorides, medic grec din secolul I, a căror scrieri botanice au fost standarde pentru mai mult de o mie de ani. Rădăcina uscată este partea medicinală a plantei.

Damiana

Damiana este folosită să trateze următoarele:

  • Depresia
  • Disfuncția erectilă

Damiana este un arbust ce crește până la 2 metrin înălțime, și are o tulpină lemnoasă, puternic ramificată. Florile sunt verde pal cu coaste păroase. Conține flori mici galbene și fructe într-o coajă cu trei compartimente.

damiana

Este folosită în general ca un tonic pentru sistemul nervos, hormonal și de reproducere. Această plantă are o reputație străveche de afrodisiac. Unii sustin că ceaiul din aceastp plantă are un efect de relaxare diferit de dozele mici de canabis.

Dong Quai

Dong Quai este folosită pentru a trata următoarele:

  • Anemia (datorată dializei)
  • Menstruații puternice
  • Menopauză
  • Sindromul premenstrual

În medicina orientală, chinese angelica este combinată frecvent cu alte produse din plante și este folosită pentru a trata condiții incluzând alergii, aritmii, astm, sau presiunea ridicată a sângelui. Unele studii au arătat că au abilitatea de a crește sistemul imunitar, deci poate înlătura simptomele asociate cu alergiile. S-a arătat că are ușoare proprietăți anti-inflamatorii, ce poate fi util pentru aritmie, astm, și alte condiții inflamatorii. Una din substanțele prezente în rădăcină au promovat relaxarea vaselor de sânge, lucru ce poate duce la micșorarea presiunii sângelui.

Ghimbir (Zingiber officinale)

Rădăcina de ghimbir este folosită pentru a trata:

  • Pierderea apetitului
  • Indigestie
  • Rău de mișcare

Deși recunoscut oficial ca un remediu numai pentru cele trei probleme menționate anterior, rădăcina de Ghimbir are capacitatea dovedită de a combate toate formele de greață și vărsături. A fost luată pentru a pune în mișcare sângele rece, întări țesuturile, deși eficiența sa în aceste scopuri nu a fost verificată. Medicina asiatică a folosit rădăcina de ghimbir pentru a trata răcelile și lipsa de aer.

Deși nu exista dovezi că ghimbirul este dăunător pe perioada sarcinii, oficialii recomandă că nu fie luată pentru grețurile matinale. Oamenii cu piatră la vezica biliară nu ar trebui să ia ghimbirul cu excepția cazului în care doctorul recomandă utilizarea acesteia. Datorită proprietăților sale anticoagulante ar trebui evitată de oricine în pericol de hemoragie internă.

Ce este – De ce funționează

Valoroasă în primul rând pentru utilizarea în bucătărie, rădăcina de ghimbir și-a dovedit și eficiența sa medicinală. Într-un recent studiu clinic printre pacienții operați, s-a dovedit a fi mai eficientă decât medicamentul Reglan pentru a preveni greața și vărsăturile postoperatorii. S-a dovedit că ghimbirul stimulează intestinul, promovează producția de salivă, sucuri digestive și bilă. Rădăcina de ghimbir tinde să stimuleze ritmul cardiac, previne formarea de cheaguri, reduce nivelul de colesterol și reduce inflamația. Ghimbirul are un efect stimulativ asupra sistemului imunitar.

Originară din Asia de Sud-Est, ghimbirul a fost adus în Spania și America, de către spanioli în secolele 15 – 16. Acum este cultivat pentru comercializare în zonele tropicale ale SUA, India, China și Vestul Indiei. Planta se propagă pe sub pământ. Doar rădăcina este medicinală.

Huang qi ( Astragalus )

Astragalus este folosit pentru a trata următoarele:

  • Dureri în gât frecvente
  • Atac de cord
  • Hepatită
  • Funții imune
  • Infecții

Astragalus este o plantă robustă și ușor de crescut. Produce semințe toamna. Rădăcina de 2 ani sau mai în vârstă este strânsă pentru medicamente.

Această plantă întărește imunitatea la boli. Astragalus are anumite efecte inhibatoare asupra modificărilor patologice moleculare cauzate de viruși, creșterea celulelor plasmatice, stimulează sinteza antibioticelor, și crește apărarea organismului. Planta mărește energia organismului. Promovează metabolizarea hepatică și de proteine plasmatice, stimulează creșterea de anticorpi, creșterea celulelor sangvine albe, și astfel, crește rezistența la viruși. Această plantă induce și producția de interferon. Astragalus este diuretic, detoxifiant și vindecă bolile renale. Inhibează secrețiile gastrice, reduce acidul gastric, și astfel ajută la vindecarea ulcerului gastric. Astragalus este cardiotonic. Are efecte remarcabile asupra insuficienței cardiace datorate otrăvirii sau epuizării. Aceasta protejează ficatul și alină leziunile ficatului.

Licorice (Glycyrrhiza glabra)

Licorice este folosită pentru a trata:

  • Bronșită
  • Tuse
  • Inflamația stomacului
  • Ulcere gastrice

Atât rădăcina cât și extractul de Licorice sunt utilizate medicinal. Rădăcina de Licorice a fost multă vreme cunoscută pentru abilitatea de a calma inflamația respiratorie. Extractul de Licorice este dovedit ca tratament pentru ulcere gastrice.Extractul pare avea un efect benefic asupra infecțiilor virale la nivelul ficatului.

În medicina asiatică, rădăcina a fost folosită pentru fierturi, deshidratare, diaree, boli de ochi, dureri de cap, dureri în gât și inflamații de la infecții. Eficiența pentru aceste tulburări nu a fost verificată științific.

Deși glycyrrhizin din Licorice luptă împotriva efectelor hepatice, ar trebui evitată rădăcina de Licorice dacă suferi de hepatita cronică, ciroză la ficat sau alte boli care împiedică fluxul de bilă din ficat. Evitați de asemenea dacă suferiți de diabet zaharat, hipertensiune arterială, iregularități cardiace, tensiune musculară anormală, insuficiență renală, sau nivel scăzut de potasiu în sânge.

Ce este – De ce funcționează

Licorice conține acid glycyrrhetic ce ajută la vindecarea ulcerelor gastrice. Alte ingrediente – incluzând glabridin, glycyrrhizin și licoricidin – calmează inflamațiile. Glycyrrhizin și Licorice ajută la combaterea virușilor cum ar fi hepatita B, gripa, HIV, și stimularea sistemului imunitar și stimularea producției de compuși de protecție, cum ar fi interferon.

O serie de studii au confirmat că efectul anti-ulcer al Licorice, este egal cu cel al medicamentelor prescrise ca Tagamet. Efectul protector al plantei asupra ficatului a fost confirmat de un studiu de 16 ani asupra pacienților cu hepatită cronică C. În acest studiu, pacienții au primit un extras de glycyrrhizin au avut o rată semnificativ mai mică de cancer la ficat.

Efectul de somnifer al Licorice este cunoscut încă din antichitate. Planta a fost adusă vechilor greci de către sciții din est, și a fost folosită în Europa încă din Evul Mediu. Astăzi, mai multe soiuri de Licorice pot fi găsite într-o regiune începând din Europa de Sud-Est până în Sud-Vestul Asiei și Irak.

Mantaua doamnei ( Stellaria)

Alte denumiri: Stellaria

Mantaua doamnei este folosită pentru a trata:

  • Diaree
  • Tulburări intestinale și stomacale

În medicina populară, mantaua doamnei a fost luată pentru durerile ce apar pe perioada menopauzei, dureroasele perioade menstruale, infecții în gât și gură, eczeme și erupții pe piele. Ca aditiv de baie, este utilizat pentru dureri abdominale mici. Eficiența pentru aceste utilizări este neverificată.

Ce este – De ce funcționează

Găsit în întreaga Emisferă Nordică, planta medicinală, este un mic arbust cu mici flori galben-verzi. Proprietățile sale medicinale în părțile sale proaspete sau uscate de deasupra pământului adunate atunci când înflorește.

Planta are o acțiune astrigentă și încetinește producția de enzime pancreatice. De asemenea s-a demonstrat că inhibă tumorile la șoareci.

Numele științific „alchemilla” vine de la cuvântul „alchimie” care sugerează că planta a fost cândva considerată valoroasă pentru puterile sale magice. A fost folosită ca remediu încă din Evul Mediu.

Păpădie (Taraxacum officinale)

Alte denumiri: Blowball, CankerwortLion’s ToothPriest’s CrownSwine’s SnoutWild Endive

Păpădia este folosită pentru a trata:

  • Pierderea apetitului
  • Indigestie
  • Piatră la rinichi și vezica biliară
  • Probleme ale ficatului și ale vezicii biliare
  • Infecții ale tractului urinar
  • Constipație (rădăcina)
  • Edem (reținere de apă) (frunzele)
  • Sarcină și sprijin postpartum (frunze și rădăcina)

În medicina popilară, păpădia este folosită ca remediu pentru hemoroizi, gută, reumatism, eczeme, diabte și alte condiții de piele. Eficiența sa pentru aceste probleme însă nu a fost verificată.

În medicina asiatică – din nou fără verificare – păpădia este folosită pentru a trata ulcere cronice, articulații rigide și tuberculoză. Este folosită și pentru a mări producția de lapte de sân și pentru a calma inflamarea țesutului sânului.

Ce este – De ce funcționează

Încăpățânata și omniprezenta păpădie a fost folosită încă din cel de al zecelea secol în scopuri medicinale. Este dovedită valoarea diuretică a păpădiei, eliminând excesul de apă din organism. Păpădia promovează fluxul de bilă și stimulează pofta de mâncare. Cândva sucul de păpădie se bucura de foarte multă popularitate ca diuretic, laxativ și ca remediu pentru reumatism.

Păpădia iși are numele din francezul „dent de lion” sau „lion’s tooth” – o referire la marginile sale dințate ale frunzelor. Întreaga plantă este considerată medicinală.

Salvie

Salvia a fost folosită pentru tratarea:

  • Bolii Alzheimer
  • Gingivită
  • Indigestie
  • Menopauză
  • Pierderea apetitului
  • Transpirație excesivă
  • Dureri în gât

În medicina populară, salvia este de asemenea luată pentru balonare, diaree și inflamație intestinală. Salvia este utilizată și pentru sângerarea gingiilor prin gargară sau clătire. Extern tratează răni ușoare și inflamații ale pielii. În Asia, este considerată un remediu pentru hemoroizi, sângele din urină, fluidul din abdomen; și practicienii homeopați o prescriu pentru fluxul excesiv de lapte matern. Cu toate acestea, eficiența pentru toate aceste probleme rămân neverificate.

Cercetătorii au investigat valoarea salviei ca un tratament pentru diabeticii de tip II nondependenți de insulină. În timp ce un studiu a arătat rezultate pozitive, este nevoie de mai multe confirmări.

Ce este – De ce funcționează

Valoros în SUA în primul rând ca un condiment, salvia are o lungă istorie de utilizare medicinală în străinătate. Ea a fost luată pentru stări începând de la bolile cu transmitere sexuală, mușcături de insecte, și este încă folosită în Europa, ca gargară pentru dureri în gât. Salvia roșie are calități antibacteriene, reduce transpirația și alte secreții, și funcționează ca un astringent, întărind și uscând țesuturile.

Valoarea medicinală a salviei roșie constă în frunzele uscate, uleiul extras din flori, frunze și stamină și în forma strivită a acesteia. Nativ din regiunea mediteraneană, salvia este acum crescută în toată Europa și America de Nord.

Alte informații:

În medicina modernă europeană din plante, o gargară cu ceai de salvie este recomandată pentru a trata durerile în gât, inflamțiile în gură și inflamațiile gingiilor. Studiile au descoperit că uleiul de salvie este antibacterian, antifungic, și activitatea antivirală, ceea ce explică eficiența salviei pentru aceste indicații.

Salvia este aprobată în germania pentru tulburările gastro-intestinale ușoare și transpirații excesive. Un studiu german preliminar cu oameni ce suferă de transpirație excesivă a arătat că fie un extract din frunze sau o infuzie de frunze reduce transpirația la mai mult de jumătate. Un raport din Marea Britanie indică că specialiștii în plante folosesc salvia pentru a trata simptomele de menopauză, cum ar fi sclipiri fierbinți.

Au fost exprimate îngrijorări cu privire la utilizarea internă a salviei datorită prezenței tuiona. Chiar și atunci când este consumată în cantități mici pentru un timp îndelungat, tuiona poate cauza creșterea frecvenței cardiace și confuzie mentală. Cantități mari, poate duce la convulsii. Dacă cineva utiliează salvia intern, este bine ca perioada de utilizare a salvie să nu fie mai mare de 1 – 2 luni. Salvia nu ar trebui să fie folosită pe perioada sarcinii. Aceste îngrijorări nu se extind la utilizarea acesteia pentru gargară sau pentru a clăti gura. Salvia nu ar trebui să fie utilizată atunci când aveți febră.

La momentul scrierii acestui articol, nu se cunoșteau interacțiuni ale medicamentelor cu salvia.

Scutellaria lateroflora

Scutellaria lateroflora este folosit pentru tratarea următoarelor:

  • Anxietate
  • Tensiunea nervoasă, anxietate, spasme musculare
  • Simptome PMS
  • Dureri de cap legate de stres
  • Insomnie
  • Sindromul picioarelor obosite
  • Ușoare simptome Tourette

Scutellaria lateroflora este o plantă medicinală subțire, puternic ramificată care crește până la o înălțime de 2 – 4 feet și înflorește în fiecare iulie. Skullcap a fost folosită timp de 200 de ani ca un ușor relaxant pentru sistemul nervos și sistemul muscular. Această plantă a fost folosită eficient în terapii contra anxietății, tensiune nervoasă, isterie și convulsii, iar în prezent este folosită pentru sindromul PMS, dureri de cap legate de stres, și insomnia. Considerată un remediu naturist pentru turbare, astfel câștigând numele de „iarba câinelui nebun”, skullcap nu mai este recunoscută ca un tratament pentru această boală. Skullcap este o plantă medicinală puternică. Constituienții valoroși găsiți în această plantă sunt Scutellarin, Catalpol, alte uleiuri volatile, și Tannins.

Studiile științifice au dovedit că această plantă este foarte valoroasă în multe domenii de tulburări mintale. Această plantă este folosită în tratemente pentru o gamă mare de condiții ale sistemului nervos incluzând epilepsia, insomnia, isteria, anxietatea și renunțarea la barbiturice și tranchilizante.

O infuzie medicinală a acestei plante este folosită pentru a induce menstruația, ea nu trebuie administrată femeilor gravide deoarece poate induce o pierdere a sarcinii, infuzia este folosită și în tratamentul infecțiilor la gât. Infuzia este administrată pentru dureri nervoase de cap, nevralgii și dureri de cap, dureri, induce somn atunci când este necesar, fără simptome neplăcute după. Skullcap este folosit în prezent ca o alternativă pentru a trata ADD și alte tulburări ale sistemului nervos.

Cercetătorii sugerează că skullcap poate spori chimioterapia. Un studiu efectuat asupra pacienților cu cancer pulmonar a arătat că adăugarea acestei plante la chimioterapie a amplificat sistemul imunitar. Un alt studiu a arătat că planta a sprijinit sistemul circulator și imunitar al pacienților pe perioada chimioterapiei.

În combinație cu Damiana se observă un efect calmant și o senzație de stimulare.

Posibile interacțiuni

Nu se cunosc interacțiuni dăunătoare ale acestei plante cu medicamentele. Cu toate acestea, se recomandă atenție atunci când se iau medicamente cu efect sedativ în combinație cu această plantă pentru că le poate amplifica efectele. Exemple de medicamente cu efecte de sedativ includ medicamentele folosite pentru anxietate și terapie.

Sunătoarea

Sunătoarea a fost folosită să trateze următoarele simptome:

  • Durere
  • Tensiune
  • Depresie
  • Ecezmă
  • Dereglare afectivă sezonieră
  • Anxietate
  • Răni reci
  • Infecții ale urechilor
  • Suport HIV
  • Infecții
  • Menopauză
  • Colită ulcerativă
  • Vindecarea rănilor

Sunătoarea este o plantă medicinală ce crește până la 1 metru înălțime. Crengile au în partea superioară mici flori galbene. Florile de sunătoare sunt galbene, strălucitoare cu stamine lungi galbene.

Componenții majoritari a sunătoarei includ hypericin și alte dianthrones, flavonoizi, xanthones și hyperforin. În timp ce anterior se credea că acțiunile antidepresive ale sunătoarei erau din cauza hypericin și inhibiția emzimei monoaminooxidază, cercetările recente a contestat această credință, concentrându-se asupra altor constituienți, cum ar fi hyperforin și flavonoizi. Testele au sugerat că extrasele de sunătoare pot exercita acțiunile antidepresive prin inhibarea reuptake neurotransmițătorilor serotonina, norepinephrine și dopamină. Această acțiune este posibilă datorită constituientului hyperforin. Sunătoarea poate acționa ca un antidepresiv prin punerea la dispoziția creierului a acestor neurotransmițători.

Sunătoarea poate interacționa cu anumite medicamente.

Vitex

Vitex a fost folosit pentru a trata următoarele simptome:

  • Tulburări la menopauză
  • Sindrom premenstrual (PMS)

Cunoscut și ca Copac Cast sau Bob Cast, Vitex este folosit și ca remediu pentru o varietate de alte simptome, cu toate că eficacitatea pentru aceste probleme rămâne neconfirmată. Oamenii iau Vitex pentru impotență, mărirea prostatei, și testicole umflate. Femeile iau Vitex pentru a induce menstruația, pentru a remedia iregularitățile menstruației, pentru a ușura durerea uterină și ameliorarea ovarelor umflate. Vitex crește în țările Mediteraneene și Asia Centrală. Fructele uscate au o aromă și un gust de piper.

Este de asemenea folosit și ca ajutor pentru somn, pentru a suprima apetitul și de a remedia gazele.

Ce este – De ce funcționează

Vechii greci credeau că Vitexul încuraja castitatea; frunzele plantei erau presărate pe canapele în timpul ritualurilor asociate cu Demeter, zeița agriculturii.

Vitexul este găsit în întreaga regiune mediteraneană, în Asia de Vest, dar este colectată în special din Maroc și din Albania. Crește între 3 și 18 feet în formă de arbore sau arbust, cu flori albastre sau roze cu diametru de aproximativ 4 feet.

Partea medicamentoasă din Vitex sunt fructele coapte și uscate și frunzele uscate. În testele de laborator, Vitexul a părut să inhibe producerea hormonului prolactin, care stimulează producerea de lapte de sân. De asemenea, pare a suprima ieșirea hormonului stimulativ folicul (substanță ce declanșează ovulația), în timp ce promova nivele înalte de dopamină.

A se evita dacă...

Nu luați Vitex în timpul sarcinii sau atunci când alăptați.

Advertismente speciale...

Erupții pe piele pot fi un efect secundar al Vitexului.

Posibile interacțiuni medicamentoase...

Datorită efectului său asupra nivelului de dopamină, Vitex poate interfera cu medicamente care inhibă efectele dopaminei.

Un studiu clinic controlat a descoperit că femeile care iau 20 mg pe zi de conctrat de Vitex pentru trei cicluri menstruale, au avut o reducere semnificativă a simptomelor PMS, inclusiv a iritabilității, oscilațiilor dispoziției, durerilor de cap și sensibilitatea sânilor. Un alt studiu clinic a descoperit că femeile ce iau Vitex au simțit o mare reducere a simptomelor PMS, incluzând sensibilitatea sânului, crampe, dureri de cap, făță de cei care luau vitamina B6. Aceste studii au rolul de a constata efectele Vitex asupra femeilor cu PMS. Vitex, în combinație cu alte remedii homeopate au dovedit că au redus cu succes sensibilitatea sânului.

O revizuire asupra altor studii și rapoarte de caz sugerează, că există cel puțin un suport preliminar că Vitexul ar trebui considerat pentru femeile cu perioade neregulate, infertilitate și nivele ridicate de prolactin, testele arătând că Vitex-ul scade nivelul de prolactin la femei. Conform unui studiu, acneea asociată PMS-ului poate fi redusă folosind Vitex-ul.

Printre reacțiile adverse pot fi incluse minori tulburări la nivelul stomacului și o erupție pe piele cu insuficiență hepatică ușoară și senzația de mâncărime. Vitex-ul nu este recomandat pe perioada sarcinii și nu trebuie folosit în timpul treapiei cu hormoni.

 

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!