Nutriţia copiilor pentru o sanatate care sa dureze toata viata

Nutriţia copiilor pentru o sanatate care sa dureze toata viata

Nutriţia copiilor pentru o sanatate care sa dureze toata viata

by 
 
 Blog

Niste baze solide sunt importante pentru copii pentru construirea unei sanatati care sa dureze toata viata. Din pacate insa, alimentatia copiilor si a adolescentilor este adesea saraca din cauza unui consum necorespunzator de fructe, legume si cereale integrale si un consum excesiv de alimente procesate ce contin zahar si grasimi saturate. Si acest scenariu este valabil pentru toata lumea industrializata. Doua rapoarte recente din Anglia, confirma date similare care se intalnesc si in Statele Unite, Canada, si Europa, practic peste tot. British Heart Foundation Statistics Database arata ca aproximativ 90% dintre copii nu consuma cele 5 sau mai multe portii recomandate pe zi de fructe si legume. Iar in cursul unei saptamani de observatie, de-a dreptul 1 copil din 5 nu a mancat nici macar un fruct1. Un alt studiu de observatie (UK National Diet and Nutrition Survey) efectuat pe tineri cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani a aratat ca doar jumatate dintre ei consuma cereale integrale.2

Ca si atunci când începeți să construiți o casă, este important să porniți de la o bază solidă, construită cu materiale de cea mai bună calitate. Construirea unei baze solide pentru sănătatea copiilor necesită aceeași implicare în alegerea unei nutriții de calitate. Echilibrul corect între elementele nutriționale cât și calitatea ridicată a acestora, permite copiilor să fie într-o formă fizică deplină, plini de energie și vitalitate.

De unde apar problemele?

Cercetările continuă să evdentieze din pacate faptul că alimentația multor copii și tineri are carențe (lipsuri) printre elementele nutriționale de bază, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea micuților:

  • 99% dintre copii nu consumă cantitatea minimă de cereale integrale recomandată.
  • adolescenții consumă în medie doar 2-3 porții de fructe și legume, mai puțin de 1/3 din cantitatea recomandată.
  • o mare parte dintre copiii cu vârste între 1 și 5 ani consumă pește mai puțin de o dată pe lună.

Ce trebuie facut?
Suplimentele nutriţionale de calitate pot să ajute la umplerea carențelor (golurilor) dintre aportul de alimente și nevoile nutriționale reale ale copiilor, în așa fel încât aceștia să poată crește la potențialul lor maxim.

Tocmai în perioada în care nevoile nutriționale ale tinerilor sunt cele mai mari, multa lume nu reușește să asigure toți nutrienții necesari zi de zi. Carentele de nutrienți vitali pot să afecteze nu doar creșterea fizica, ci și dezvoltarea interna, randamentul mental, repararea și întreținerea țesuturilor în dezvoltare.
Pe lângă acestea, sistemul imunitar pote fi slăbit, făcând copilul să fie mai vulnerabil la infecții și boli.

Copii sunt intr-o faza de crestere si dezvoltare fenomenala pe durata intregii perioade a copilariei. Produc mai bine de un miliard de celule noi in fiecare zi iar acest lucru necesita multi nutrienti. Tesuturile si organele tinere, deasemenea au nevoie de energie si de nutrienti pentru a se dezvolta corect. De exemplu, sistemul imunitar al copiilor este in mod constant e expus bacteriilor si virusurilor, si multi nutrienti au demonstrat ca il intaresc.

Acesta este si momentul in care capacitatile cognitive si personalitatea se dezvolta, iar unele studii stiintifice au aratat ca exista legaturi intre anumite niveluri ale unor nutrienti si randamentul mental.

Cresterea rapida si dezvoltarea mentala pe durata copilariei si adolescentei cer o cantitate crescuta de energie si de nutrienti pentru ca procesele metabolice sa se desfasoare in mod corect. Datorita faptului ca arderile metabolice sunt foarte intense, abundenta si un echilibru al nutrientilor sunt esentiale pe durata acestor prime faze ale vietii. Este fundamental pentru copii ca sa dobandeasca modele alimentare corecte in asa fel incat bunele obiceiuri alimentare sa poata continua si pe durata vietii adulte.

NeoLife vine cu cele mai bune suplimente pentru rezolvarea carențelor nutriționale la copii:

Vita-Sqares – Multivitamine masticabile aromatizate cu portocale

  • Conține 18 vitamine și minerale esențiale pentru a sprijinii sănătatea optimă
  • Este imbogățit cu colină
  • Conţine concentrat de cereale Tre-en-en
  • Nu contine coloranți, arome, îndulcitori sau conservanți artificiali.

Omega-3 Salmon Oil Plus – Ulei de somon pur și natural

  • Obținut din somoni sănătoși și proaspeți, pescuiți în ape necontaminate
  • Raport echilibrat între EPA și DHA, așa cum se găsește în natură
  • Biodisponibil
  • Contine familia completa, toți cei 8 acizi grași Omega-3

NeoLife Shake – Nutriție integrală delicioasă

  • Amestec brevetat: 18g de proteină de calitate ridicată
  • Biologic complet, cu toți cei 22 de aminoacizi
  • Amplu spectru de vitamine și minerale esențiale
  • Nu contine coloranți, arome, înducitori sau conservanți artificiali

All C – Vitamina C masticabilă

  • Pentru funcționarea normală a sistemului imunitar
  • În fiecare tabletă se afla echivalentul de Vitamina C dintr-o portocala mare
  • Un gust delicios, plăcut atât pentru copii cât și pentru adulți.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!