NOI SI INTERESANTE PERSPECTIVE ASUPRA CONTROLULUI GREUTATII

NOI SI INTERESANTE PERSPECTIVE ASUPRA CONTROLULUI GREUTATII

Toata lumea vrea sa arate bine si sa se simta in deplina forma: pierderea kilogramelor in exces si in mod special a grasimii poate constitui primul pas decisiv pentru a atinge aceste rezultate. Ca doriti sa scapati doar de cateva sute de grame sau de mai multe kilograme, este nevoie oricum sa porniti de la elementele de baza: sa mancati sanatos si fara excese, sa faceti mai multa activitate fizica si sa puneti la punct un plan pentru a nu mai recupera greutatea pierduta.

Din punct de vedere al sanatatii publice, combaterea tendintei de supraponderabilitate si a obezitatii are o importanta cruciala, din moment ce acesti factori contribuie la aparitia principalelor boli cronice din timpurile noastre si la cresterea cheltuielilor publice pentru tratamentul acestor boli.

Obezitatea reprezinta intr-adevar o preocupare majora pentru sanatatea publica la nivel international.Organizatia Mondiala a Sanatatii prevede ca in 2021 in lume vor fi un miliard si jumatate de persoane obeze.

Aceasta epidemie a generat numeroase cercetari care sa permita gasirea de noi medicamente, stiluri de viata si strategii alimentare mai eficiente in lupta contra grasimii in exces si pentru mentinerea greutatii optime. In acest numar vom explora noile cercetari si ultimile descoperiri stiintifice in materie de pierdere a greutatii, oferindu-va indicatii practice care pot sa ajute la pierderea kilogramelor in exces si la mentinerea unei greutati compatibile cu sanatatea.

Obezitatea este acea maladie care se defineste printr-un exces de masa corporala si a circumferintei taliei , depinde de extraordinara noastra capacitate de a acumula excesul de energie din alimentele pe care le consumam sub forma de grasime.

Multi dintre noi nu stiu cum ar trebui sa se alimenteze in concordanta cu nivelul de activitate fizica: in timp continua acumularea energiei sub forma de grasime duce in final la modificarea aspectului nostru fizic.

Traim intr-o epoca in care suntem din ce in ce mai constienti de modul in care acumularea de grasime in exces poate avea o influenta negativa asupra sanatatii noastre. Stim deasemenea ca tipul, cantitatea si localizarea grasimii reprezinta factori importanti care influenteaza metabolismul. In ultimele doua decenii oamenii de stiinta au modificat conceptul despre grasime de la «tesut de acumulare a energiei» la «organ endocrin metabolic activ».

In cursul ultimilor cinci ani oamenii de stiinta au reusit sa demonstreze ca organismul poate retine un tip special de grasime asa numita grasime bruna. Aceasta grasime este in masura sa arda calorii pentru a genera caldura: in acest sens se retine ca o stimulare corespunzatoare a acestui tip de grasime bruna poate reprezenta o modalitate neexplorata pentru a reduce si controla greutatea corpului.

Cercetari ulterioare de data foarte recenta au crescut considerabil cunostintele noastre despre cum ingrediente specifice si anumite alimente pot da beneficii considerabile in cadrul eforturilor noastre de a tine sub control greutatea corpului. Acest lucru se poate intampla de exemplu crescand metabolismul si consumul de energie, sau crescand senzatia de satietate sau reducand senzatia de foame. Atunci cand luam in considerare toate aceste aspecte in ansamblul lor si impreuna cu informatiile pe care le avem in ceea ce priveste importanta unui stil de viata activ, care sa incerce sa reduca stresul si sa nu neglijeze odihna, exista multe motive de optimism fata de posibilitatile pe care le avem pentru a putea invinge razboiul contra grasimii in exces si contra obezitatii.

Numeroase cercetari indica faptul ca in cazul persoanelor obeze grasimea bruna este in proportie mai mica si aceste persoane care desfasoara mai putina activitate fizica. Acestea impreuna cu o mai buna intelegere despre mecanismul prin care se dezvolta grasimea bruna a dus la incercarea de a intelege cum ar fi posibil sa se stimuleze nivelul de grasime bruna in corp si se poate activa aceasta. In laborator este posibila transformarea celulelor de grasime alba (adipocite).

Lidia Holban ,
T.Nutritionist,0722 260 445

 

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!