Indigestia

Indigestia
Indigestia – este o afectiune neplacuta care poate fi cauzata de o multime de factori ,inclusiv producerea de prea mult (hiperaciditate) sau prea putin acid (hipoaciditate ) in stomac. Hiperaciditatea sau hernia hiatala produc de obicei arsuri retrosternale. Insuficienta de acid clorhidric sau deficienta enzimelor digestive produc de obicei dispensie si aparitia senzatiei de rau dupa masa.Un dezechilibru bacterian sau o infectie fungica in intestin poate duce ,de asemenea ,la aparitia simptomelor de indigestie, la care se adauga senzatia de balonare dupa masa ,deoarece microorganismele nedorite se multiplica.

 

TRATAREA INDIGESTIEI Una din cauzele principale ale digestiei este faptul ca persoana ce are aceasta problema nu produce toate enzimele digestive intr-o cantitate suficienta. Aceasta inseamna ca alimentele digerate incomplete asteapta in intestinul subtire ,hranind bacteriile care traiesc acolo.Aceste bacterii produc gaze ,care duc la balonare ,flatulenta si dureri de stomac.Si eliberarea de acid gastric poate reprezenta o problema . Celulele corpului ,de exemplu cele din pancreas ,depind de vitamine si minerale pentru producerea enzimelor.Dar daca nu digeri mancarea ,nu obtii nutrientii de care ai nevoie pentru producerea acestor enzime,asa ac se intra intr-un cerc vicios. Daca ai indigestie primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa suplimentezi cu enzimele digestive . SFATURI PENTRU DIETA Detoxifierea corpului este primul pas , eliminarea sau reducerea incarcaturii toxice. Cele mai bune alimente detoxifiante sunt fructele ,cam toate favorizeaza detoxifierea ,dar printre cele mai benefice se Numara caisele proaspete,fructele de padure ,pepenele galben ,citricele,kiwi ,papaia ,piersicile ,mango ,pepenele verde si strgurii negri. Legumele – toate sunt bune ,insa cele care fac minuni sunt : ardeii grasi ,sfecla,broccoli ,varza rosie ,anghinare ,dovleac ,varza create ,conopida.morcovi ,castravete,spanac ,rosii,germenii de fasole si semintele . Consumati alimente cu nivel scazut de toxine cum sunt: cereale (- orez brun ,porumb ,mei ,quinoa, peste – somon ,macrou ,sardele si ton ,carne – pui organic fara piele si curcan,uleiuri – folositi ulei de masline extravirgin pentru gatit si ulei din seminte presat la rece pentru salate.Uleiul organic de in presat la rece este cel mai bun. Nuci si seminte crude nesarate in fiecare zi ,migdale ,nuci braziliene ,alune ,seminte de dovleac ,seminte de floarea – soarelui ,seminte de susan si seminte de in ,se pot pune si in salate. Alimente de evitat in timpul detoxifierii.Cerealele care contin gluten ,orzul,ovazul,secara si graul,carnea si produsele lactate. Evitati iritantii gastrici cum sunt alcoolul ,cafeaua si chili,proteinele concentrate . SUPLIMENTE RECOMANDATE -probiotice cum sunt Lactobacillus acidophilus /Bifidobacteria -Acidophilus Plus NeoLife – vitamina C naturala cu bioflavonoide -SRVC – enzime digestive -Enzime digestive NeoLife – complex multivitamine si mutiminerale – Formula IV.

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!