GUTA

GUTA

Guta este o afectiune cauzata de alterarea metabolismului proteinelor, fapt ce duce la depunerea de cristale de acid uric in special la nivelul degetelor de la picioare si maini, in tesutul cartilaginos si la aparitia inflamatiilor. Debuteaza noaptea ,durerile sunt violente la nivelul unei articulatii – apare inflamatia. Criza,in general apare la degetul mare de la picior, unde apare inflamatia. La nivelul articulatiilor apar totodata roseata si incalzire. Dietele cu continut scazut de grasimi si cu un continut moderat de proteine ajuta la ameliorarea gutei.

Un rol important il au si exercitiile fizice. Un rol important in prevenirea gutei il au majoritatea nutrientilor implicati in metabolismul proteic ,in special zincul si vitamin B6 .

SFATURI PENTRU DIETA Se vor evita urmatoarele alimente: rinichi ,ficat ,creier ,fudulii ,icre ,carnea rosie (miel ,vitel ,porc ) carnea fripta ,supele de carne,condimentele picante , alcoolul,cafeaua ,bauturile carbogazoase .Tratamentul urmareste reducerea inflamatiei,durerilor si eliminarea acidului uric din sange.
SUPLIMENTE NUTRITIVE RECOMANDATE -vitamine si minerale – Formula IV / Formula IV Plus -vitamina C naturala -SRVC -calciu cu magneziu si vitamin D3 – Kal Mag Plus D – are raportul ideal 2 la 1 calciu cu magneziu plus vitamina D pentru fixare,usturoi cu alium si alte plante din familia aliacee – Garlic Allium Complex .

Lidia Holban
C.Nutritionist
0722 260 445

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!