Formula AS Nr.1347 – decembrie 2018- Pentru rubrica ‘Cititorii intreaba”

Formula AS Nr.1347 – decembrie 2018- Pentru rubrica ‘Cititorii intreaba”

Raspuns pentru Silvia R. Brasov

Eczema este o boala de piele inflamatoare care produce dureri, mancarimi si inrosiri ale pielii. Abordarea nutritionala a eczemei se bazeaza pe idea ca “incarcatura” totala a mediului ambiant – adica poluarea, stresul si nutritia necorespunzatoare – a depasit capacitatea bolnavilor de a se adapta la ea.

Desi s-ar putea sa existe un factor declansator anume,cum ar fi o criza emotionala,prea multa cafea sau un aliment alergen, acestea pot fi pentru organism ultima picatura si nu cauza primordiala.Prin urmare, obiectivul este marirea capacitatii de adaptare a persoanei si scaderea incarcaturii totale.Prin contrast, medicamentele antiinflamatoare, de regula pentru tratamentul eczemei, nu fac decat sa suprime simptomele.

Alergiile sunt de doua tipuri; IgE si IgG,care se refera la tipuri diferite de anticorpi produsi de sistemul imunitar.

Anticorpii IgE sau imunoglobulina provoaca reactii mai severe si mai rapide ca de exemplu la consumul de alune si crustacee. Sensibilitatea la IgE poate fi testata print-o analiza de sange sau un test prin inteparea pielii ca sa identifici la ce anume reactionezi.Problema este ca la aceasta metoda trebuie ghicit care ar putea fi vinovatul .

De regula,cam 10 alimente sunt testate in acest mod.Substanta(de exemplu laptele sau polenul) este pus pe pielea care este intepata dupa aceea.Inrosirea dupa 10 minute indica o reactie alergica.S-ar putea sa fi facut deja teste ca bolnav de eczema, dar, daca nu s-a intamplat asta,cereti medicului sa vo faca. Totusi,in majoritate,bolnavii de eczema, au si alergii de tip IgG la anumite alimente.Aceste alergii, mai putin evidente,mai putin severe decat reactiile de tip IgE sunt numite uneori intolerante alimentare sau alergii ascunse,deoarece nu provoaca reactii imediate sau severe.

Alergiile de tip IgG sunt rareori testate de medici,deoarece trebuie testate pentru mai multe alimente folosind o mica proba de sange intr-un proces de laborator.

Avantajul acestui tip de testare este ca identifica “vinovatii” probabili din alimentatia zilnica pe care ii puteti elimina apoi sa vedeti daca simptomele dispar. Cea mai raspandita alergie care poate provoca eczema,mai ales la copii, este alergia la lapte, urmata de cea de la oua.

Terapiile alternative pot ajuta in aceste situatii crescand aportul de antioxidanti, vitamina C naturala cu eliberare controlata – Sustained Release Vitamin C,vitamina E naturala cu toate cele 8 componente din germeni de grau- Wheat Germ Oil,acizii grasi omega-3 in formula completa de 8 acizi grasi omega-3, o formula unica si exclusiva -Salmon Oil Plus, antiinflamatorele naturale zincul, magneziul, ghimbirul si curcuma .

Ghimbirul si curcuma sunt cunoscute de multa vreme ca fiind de ajutor in cazul inflamatiilor.Impreuna cu usturoiul si piperul, ghimbirul si curcuma, opresc producerea proteinei kappa B,raspunzatoare de producerea inflamatiei, reducand inflamatia.

Botanical Balance este un produs nou in Romania ce contine curcum,turmeric si scortisoara,ajuta foarte mult la scaderea atat a inflamatiilor, cresterea imunitatii si nu numai. Vita Squares ,un integrator alimentar complet ce contine zincul si magneziul, puternice antiinflamatoare naturale ce ajuta la vindecarea pielii,dar si lipidele si sterolii din cereale integrale ce ajuta la cresterea absorbtiei nutrientilor dar si la eliminarea toxinelor din interiorul celulei.

Recomandat este sa consumati alimente cum ar fi: peste gras(somon, macrou, hering, scrumbii.sardine), oua de la gaini crescute in libertate, curcuma, ghimbir proaspat, ceapa rosie, usturoi, fructe proaspete, in special fructe de padure, legume, mai ales verdeturi, seminte de in si seminte de chia.

Contraindicate sunt: zaharul si alimentele rafinate ’albe’ (favorizeaza inflamatia), bauturile cafeneizate, alcool (favorizeaza inflamatia), produsele lactate, si carne. Luati suplimente pe baza de acizi grasi omega-3 in formula complete cu 8 acizi grasi omega-3 inclusiv alfa-linoicul, complexul de mutivitamine si minerale ce contine vitamina A, zinc, magneziu, Sustained Release Vitamina C naturala Threshold SRVC– cu eliberare controlata, Glucoze Balanace NLIFE ce contine trei componente cheie curcuma, turmeric, scortisoara ce aduce mari beneficii oricarei persoane cu probleme de alergii,eczema dar si celor cu diabet.

Turmericul, extractul de hamei si ghimbirul reduc hiperproductia leukotrienelor care cauzeaza dureri si a inflamatiei.Pigmentul de culoare galbena stalucitoare din condimentul turmeric contine substanta activa curcumina care are actiune antiinflamatoare – acest lucru fiind stability prin experiente asupra pacientilor cu eczeme, artrita, diabet si nu numai, fara a avea efecte secundare.

Mai multe detalii la nr. 0722 260 445 sau floryarts@yahoo.com

Lidia Holban
C.Nutritionist

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!