Diverticulita acuta sau cronica

Diverticulita acuta sau cronica
Aceasta boala afecteaza atat colonul cat si intestinul subtire. Diverticulita este o boala inflamatorie care poate fi diagnosticata prin prezenta unei inflamatii la nivelul tractului digestiv.Accentul in tratarea aceste afectiuni ar trebui pus pe indepartarea cauzelor inflamatiei ,reducerea inflamatiei si vindecarea tractului digestiv. Diverticulitele sunt formatiuni anatomice ca niste buzunare,care se formeaza in intestinul gros si care se pot inflama – cauzand diverticulita -,in primul rand ca o consecinta a unei diete cu un continut scazut de fibre si lipsei exercitiilor fizice. Este recomandat un program general de vitamine pentru imbunatatirea tonusului muschilor din jurul intestinelor si pentru mentinerea unui sistem puternic de lupta impotriva infectiilor.

 

Cresterea aportului de fibre alimentare solubile si exercitiile fizice regulate ,cum ar fi inotul ,reprezinta cheia tratamentului.
SFATURI PENTRU DIETA
Urmati sfaturile dietetice ale unui nutritionist terapeut ,puneti accent pe alimente bogate in fibre .Daca inflamatia este severa ,cel mai bine este sa consumati legume usor inabusite ,ovaz (care contin fibre solubile )si nuci sau seminte ,sis a evitati fibrele “ dure “ cum ar fi taratele din grau .De asemenea utilizati un amestec de uleiuri presate la rece bogate in acizi grasi omega – 3 si omega – 6 ,care ajuta la ameliorarea inflamatiei.
SUPLIMENTE NUTRITIVE RECOMANDATE  Exclusiv de la NeoLife  -Tre – en – en ,Omega 3 Salmon Oil Plus (unicul integrator complet pe baza de acizi grasi omega-3 in formula de 8),Vitamina E naturala din germeni de grau -Wheat Germ Oil (contine 8 componente tocoferolii si tocotrienolii). ,Vitamina C cu bioflavonoide naturala – SRVC cu eliberare controlata

Nevoile dv. nutritionale vor fi stabilite tinand cont de stilul dv. de viata ,precum si de semnele si simptomele asociate cu diferitele deficiente.

Lidia Holban
C.Nutritionist
0722 260 445

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!