Diabetul zaharat

Diabetul zaharat
Atat diabetul zaharat cu debutul in copilarie, cat si cel cu debut la varsta adulta sunt afectiuni determinate de un nivel excesiv de crescut al zaharului din sange (hiperglicemie). Se pare ca diabetul zaharat cu debutul in copilarie apare printr-o reactie incrucisata intre proteina din lapte si din carnea de vitel, si o proteina din pancreas. Acesta apare in cazul in care sugarul susceptibil genetic este hranit cu produse lactate sau carne in primele luni de viata, inainte ca tractul sau digestive si sistemul imunitar sa fie pe deplin maturizate. Diabetul zaharat cu debutul la varsta adulta este, de obicei, consecinta unor obiceiuri alimentare proaste (prea mult zahar si stimulente), adesea precedate de hipoglicemie (scaderea nivelului zaharului in sange). Asigurarea ca hormonii suprarenalieni, insulina si factorul de toleranta la glucoza sunt produsi in cantitati adecvate de catre ficat este fundamentala in convietuirea cu toate formele de intoleranta la glucoza si diabet zaharat. Sunt importante in mod particular vitaminele C, B3, B5 si B6, zincul si cromul. Cel ami bine este sa discutati cu medicul dv. cand vreti sa modificati ceva in dieta dv.
SFATURI PENTRU DIETA
Important pentru o dieta in diabetul zaharat este sa se mentina un nivel al zaharului din sange cat mai scazut. Acest lucru se obtine cel mai usor mancand putin si des, alegand alimente care contin hidrati de carbon cu eliberare lenta si proteine putine. Aceasta inseamana sa mancati fructe si legume, nuci, cereale integrale si sa evitati consumul de dulciuri concentrate si zahar, cum ar fi sucurile de fructe concentrate, sa evitati excesul de fructe care contin hidrati de carbon cu eliberare rapida, cum sunt bananele si curmalele, sau fructele uscate. De asemenea, trebuie sa evitati stimulentele suprarenale, cum sunt alcoolul, sarea, tigarile, ceaiul si cafeaua.
SUPLIMENTE NUTRITIVE -ALIMENTARE RECOMANDATE – Complex de multivitamine si multiminerale – Provitality + / Formula IV / Formula IV Plus -EXCLUSIV NeoLife,Vitamina C cu bioflavonoide naturala – SRVC cu eliberare controlata / si ALL C ,Complex detoxifiant cu zinc si crom – Betaguard contine vitamine, minerale si carotenoizi atent selectionate ,produs dezvoltat de DR. Arthur Furst, toxicology de faima mondiala, expert in tumori si Membru Fondator Emerit al Comitetului de Consultanta Stiintifica (SAB) al NeoLife. – Acizii grasi esentiali Omega – 3 – Omega 3 Salmon Oil (formula completa de 8 si  exclusiva NeoLife si in  plus regleaza glicemia ,flavonoizii – Flavonoid Complex,NeoLife Shake si Botanical Balance ( scortisoara,curcumina si turmeric )-controleaza raspunsul glicemic .
Nevoile dv. nutritionale vor fi stabilite tinand cont de stilul dv. de viata, precum si de semnele si simptomele asociate cu diferitele deficiente.

Lidia Holban
C.Nutritionist
0722 260 445
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!