Anemia - Simptomul mai multor boli

Anemia  - Simptomul mai multor boli
Anemia poate fi cauzata de deficitul de fier ,de vitamina B 12 sau de acid folic. Puteti sa aflati daca aveti un asemenea deficit printr-un test sangvin. Fierul este necesar in organism pentru a produce hemoglobina – component esential al sangelui responsabil pentru transportul oxigenului si al altor nutrimente la tesuturi, creier, muschi si organe.

 

Daca aveti un deficit de fier, nu puteti produce suficiente eritrocite, de aici aspectul palid pe care il aveti, iar cu mai putine eritrocite creierul si organismul dumneavoastra nu-si poate mentine nivelurile de oxigen si alti nutrienti de care au absoluta nevoie.Daca aveti un deficit de acid folic sau vitamina B 12, hemoglobina isi modifica forma si nu mai functioneaza eficient. Rezultatul este aparitia oboselii. Doua teste simple care va pot arata statusul fierului din organism implica unghiile si pleoapele. Uitati-va la zona acoperita de pleoape – trebuie sa fie roz/ rosie, nu palida, sau apasati la baza unghiei pana se albeste – trebuie sa se coloreze rapid in rosu cand ati oprit apasarea ,nu sa ramana palida.

SFATURI PENTRU DIETA
Alimente bogate in Fe; peste,pasari (crescute la curte daca se poate), maruntaie, nuci ,varza, laptuci, urzici, spanac, rosii, salata, capsuni, ficat de vitel ,maduva de oase, galbenus de ou, grau incoltit ,sparanghel ,morcovi .Sucurile de fructe pot creste absorbtia de Fier de 10 ori. Cafeaua ,ceaiul si laptele consuma fierul din organism ,deci sunt contraindicate. Se consuma : fasole verde, hrean ,pastarnac, patrunjel, verdeturi, salate, urzica, papadie, spanac, polen, alternativ cu laptisor de matca, oua ,suc de sfecla rosie, rosii, masline sau fructe proaspete si uscate (catina,alune ,migdale ,nuci, castane, macese, coacaze, persici, zmeura,gutui, mure, afine ,capsune, caise, cirese, visine ,prune, ananas, portocale, mere, pere etc.) miere de albine de mana, de culoare inchisa. Suplimentele nutritive au un rol cheie si se recomanda : – multivitamine si minerale -vitamina C si A -acid folic – cura cu Aloe Vera Plus (atentie, NU CONTINE alantoina) contine ginseng, in caz de Anemie pernicioasa.

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!