Ameteli, dureri de cap, furnicaturi

Ameteli, dureri de cap, furnicaturi

Sufar de ameteli, dureri de cap si am furnicaturi la nivelul picioarelor”

Raspuns pentru Aristide C.- Craiova- Formula AS nr.nr.1450 (1) ,7- 14 ianuarie 2021

Vertijul implica senzatia de ameteala, de slabiciune, rezultata dintr-un simt, deficitar al echilibrului.

O persoana care sufera de vertijuri poate avea senzatia de prabusire si/sau ca obiectele din jur si camera se invartesc. Uneori, vertijurile sunt insotite de pierderea auzului si de greata. Nu este o boala in sine, ci este simptomul unei alte boli.

Vertijul apare cand sistemul nervos central primeste mesaje de la urechea interna, de la ochi, muschi si receptori ai pielii, mesaje care se contrazic unele cu altele. Acest fapt se poate datora unor cauze multiple. Cea mai intalnita forma, este cea de miscare brusca a capului.

Inflamarea din urechea interna, cunoscuta sub denumirea de labirintita, este caracterizata de instalarea brusca a vertijului si poate fi asociata cu pierderea auzului.
Ameteala nu este sinonima cu vertijul. Oricine poate avea o senzatie de ameteala, de slabiciune sau de lesin.

Cei care sufera de hipotensiune pot avea astfel de senzatii cand se intind sau stau jos. In anumite cazuri,ameteala poate fi prevestirea unui atac de cord, a unui accident vascular, a unei contuzii sau a unui atac cerebral.

Durerea de cap, oricine o poate avea la un moment dat. Este la fel de obisnuita – si la fel de greu de tratat – ca si raceala si gripa.

Cauzele comune ale durerii de cap sunt stresulstarile de tensiuneanxietateaalergiileconstipatiaconsumul de cafeaoboseala ochilorfoameapresiunea sinusalatensiunea muscularadezechilibrele hormonale, sindromul articulatiei temporo-mandibulare(ATM), o trauma la cap, carente nutritive, folosirea alcoolului, a drogurilor sau a tutunului, febra si expunerea la iritanti ca lotiuni dupa ras, parfum, detergenti, poluare.

Migrenele apar ca urmare a dereglarii circulatiei sangvine cerebrale. Studiile facute arata ca 90% din durerile de cap sunt dureri de tensiune si 6% sunt migrene. Durerile de tensiune, asa cum le spune si numele, sunt provocate de tensiunea musculara.

Alt tip de durere de cap este cluster ( nevralgie migrenoasa). Aceasta este o durere de cap severa, care afecteaza multa lume si este considerata cea mai severa durere de cap.

Durerile de cap pot fi si un semn al altor probleme de sanatate. Persoanele care au dureri de cap frecvente pot reactiona la anumite alimente sau aditivi alimentari cum sunt graul, ciocolata, glutamat de monosodium, sulfiti, zahar, mezeluri, produse lactate, alune si nuci, alimente fermentate ( branza, smantana, iaurt), acid citric, bauturile spirtoase si vinul rosu, otet si alimente marinate.

Alte cauze posibile de care trebuie sa tinem cont ar putea fi : anemie, probleme intestinale, afectiuni ale creierului cum ar fi tumorile, hipertensiunea arteriala, sinuzita, hipoglicemie, modificari ale coloanei vertebrale, carenta de vitamina B, boli ale nasului, ochiului si gatului.

O cauza importanta a durerilor de cap este deshidratarea insotita adesea de fata incinsa si senzatie de greutate in cap si bufeuri.

In afara de cazul in care exista alte indicatii speciale recomandate de catre medicul dvs. va poate ajuta un tratament alternativ nutritional ce ar trebui sa contina urmatoarele componente extrase atentie – din alimente integrale: vitamina C cu bioflavonoide – cu eliberare controlata, doze mari zilnic, impartite, imbunatatesc circulatia.

Vitamina E naturala, extrasa din germeni de grau cu toate cele 8 componente, imbunatateste circulatia: Complexul de vitamine B si minerale necesare in proportii echilibrate pentru functionarea creierului si a sistemului nervos central, associate cu fitosteroli pentru o absorbtie foarte buna la nivel cellular.

Colina si inositol,necesare pentru functionarea nervilor. Ajuta totodata si la prevenirea rigidizarii arterelor si imbunatatesc functiile creierului. Coenzima Q10 ,cunoscuta in biochimie ca si ubiqinona, imbunatateste circulatia catre creier, pentru a sustine sistemul imunitar si detoxifierea acestuia de substantele nocive.

Formula exclusiva de 4 tocotrienoli din orez, 4 fitosteroli din soia, polifenoli naturali extrasi din struguri rosii si resveratrol si L-cisteina, aminoacidul ce este utilizat in formarea glutationului. Calciu si magneziu important in mentinerea impulsurilor nervoase, previne ameteala.

Zincul, promoveaza sanatatea sistemului imunitar si ajuta la mentinerea nivelului de vitamina EVitamina A cu carotenoide mixte inclusiv beta-caroten, creste imunitatea si se comporta ca un antioxidant. O serie de plante pot fi de folos cum ar fi: piperul de cayenne subtiaza sangele, reducand durerea si ameliorand fluxul sanguin.

Musetelul relaxeaza muschii si diminueaza tensiunea. Daca sunteti alergic la ambrozie nu folositi musetel. Cateva studii clinice au arata ca ghimbirul poate ajuta la calmarea durerii.

Cretusca este agent antiinflamator. Gura lupului actioneaza ca agent antispasmodic si are efect sedativ. Este buna pentru dureri de cap legate de tensiune si de spasme musculare. Radacina de valeriana este un sedativ bun care poate fi luat pentru durerile de cap.

Alte plante care pot fi de ajutor in calmarea durerii de cap sunt radacina de brusturschindufulgentiannalbalavandacimbrul si rozmarinul.

Recomandare: mancati echilibrat, includeti in dieta proteine la fiecare masa.

Evitati guma de mestecat, nu consumati gheata, bauturi reci sau sau sare, evitati expunerea excesiva la soare.

Sunt foarte multe lucruri de spus, din pacate nu le putem expune aici, recomandarile sunt personalizate in functie de problemele si necesitatile fiecarei persoane.

Multa sanatate!

C. nutritionist – LIDIA HOLBAN
Tel: 0722 260 445
laeuropero@gmail.com
www.lanutritie.ro

 

 

 

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!