ACNEE - COSURI, PUNCTE NEGRE SI PUNCTE ALBE

ACNEE - COSURI, PUNCTE NEGRE SI PUNCTE ALBE

MANCATI SANATOS PENTRU A AVEA O PIELE FRUMOASA

Pielea. Ce ne-am face fara ea? Nu numai ca sustine organele interne ,dar ne si protejeaza impotriva infectiilor, a radiatiilor si a deshitratarii, mentine caldura corpului si ne face sa aratam bine. Cu toate ca suntem mai constienti de pielea de la suprafata, cea “din interior” care acopera palmanii si tubul digestiv, ocupa o suprafata mult mai mare. Suprafata totala a pielii se reinnoieste la fiecare 20 de zile intr-un ritm influentat de ceea ce mancati sau beti, la fel ca si de alti factori cum ar fi mediul ambiant si, in mod evident, cosmeticele pe care le folositi.

 

Pielea este de fapt,cel mai mare organ al corpului omenesc; la o persoana adulta ea cantareste 5 kg si ocupa o suprafata de aproximativv 2 mp, cam cat un pat dublu. Nici un alt organ al corpului nu este expus ranirii sau bolilor din exterior cum ar fi leziunile, lumina soarelui, fumatul, poluarea si microbii. In acelasi timp, pielea reflecta emotiile si starile care se petrec in interiorul organismului ,de exemplu cand transpirati sau va inrositi. Nutritia este implicata fundamental in fiecare stadiu de dezvoltare a pielii. In primul strat al pielii ,dermul, se produce colagenul atunci cand vitamina C transforma aminoacidul prolina in hidroxiprolina.Fara aceasta vitamina C nu se produce colagen.Flexibilitatea colagenului si a fibrelor de elastina se micsoreaza cu timpul, datorita distrugerii provocate de radicalii liberi. Lezarea este limitata de actiunea antioxidantilor cum sunt vitamina A, C si E, seleniul si multi altii. Vitamina A controleaza rata acumularii keratinei din piele.De aceea deficitul de vitamina A poate determina aparitia unui tegument uscat si aspru.Atat dieta bogata in vitamina A, cat si suplimentele bogate in vitamina A pot ajuta la mentinerea unui tegument sanatos, dar si mai eficienta este aplicarea a unei creme bogate in vitamina A (vezi la sectiunea – Ingrijirea pielii – Renewing Antioxidant Treatment). Membranele celulelor epidermine sunt alcatuite din grasimi esentiale. Lipsa acestora face ca aceste celule sa se usuce prea repede, rezultand o piele excesiv de uscata si care necesita umidificatoare. Sanatatea celulelor pielii depinde de o cantitate suficienta de zinc, necesar pentru producerea corecta a unei generatii de celule epiteliate.

APA
– umidificatorul natural Unul dintre cele mai importante nutrimente este apa, Imaginati-va un balon plin cu apa
– intins la maxim si tare la atingere. Dand drumul la putina apa,balonul se va goli putin ,iar materialul din care este facut va capata un aspect zbarcit. Lipsind apa din celulele unui organism se va produce acelasi fenomen
– pe langa schimbarile care se produc in structura, vor diminua si functiile lor. Procesul de indepartare a apei, deshitratarea, face ca toate celulele sa sufere si aiba nevoie imperioasa de aprovizionare, nu mai putin cele aflate la nivelul pielii care sunt expuse agentilor daunatori din exterior – soare, frig, caldura, aer conditionat, poluare. Fara o cantitate suficienta de apa, celulele nu pot intretine si reconstrui organismul, iar produsii reziduali de la nivelul celulelor si din sange nu pot fi eliminati. Se creeaza,astfel un cerc vicios prin care celulele nu pot primi destul oxigen sau nutrienti pentru a functiona sau a-si indeplini cum trebuie functia de curatare. Apa este un element vital, care sta la baza unei stari bune de sanatate, finetii si aspectului tineresc al pielii dumneavoastra.
AFECTIUNI CUTANATE SI SOLUTII NUTRITIONALE ACNEEA – aceasta afectiune apare mult mai frecvent la adolescenti ;modificarile hormonale care au loc la aceasta varsta sunt in mod cert la baza afectiuni cutanate.
Factori de luat in considerare – Excesul de grasime blocheaza porii pielii.Persoanele hiperhistaminice produc o cantitate mai mare se sebum ,o secretie uleioasa la nivelul pielii.Lipsa de vitamina A determina ingrosarea pielii printr-o depunere mare de keratina in celulele epiteliate.Deficitul de vitamina A si Zinc duce la scaderea capacitatii capacitatii de a lupta importiva infectiilor ,ca si lipsa bacteriilor benefice (frecvent datorita folosirii prea multor anti biotice ).
– Alimentatia. Trebuie sa fie saraca in grasime, zahar si cu un consum mare de apa, fructe, legume (alimente bogate in apa); regulat, diete de curatare a organismului/ posturi.
– Suplimete nutritive. Vitamina A, vitamina C, antioxidanti ,niacina pentru a combate inrosirea, si vitamina E pentru o vindecare rapida a ranilor la nivelul pielii. Atentie la alegerea suplimentelor nutritive,alegeti-le pe cele care contin component extrase din Alimente Integrale.
– Tratamentul pielii . Folositi tipuri de crème care contin cantitati importante din vitaminele A ,C si E , si care patrund repede in epiderma ( emoliente ) (vezi la butonul Ingrijirea organica a pielii ).
.

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!